Honda stelt gerust: "We streven tot aan het eind voor meer zeges"

Vorige week vrijdag bracht Honda het nieuws naar buiten dat ze stoppen met hun activiteiten in de Formule 1. Een enorme teleurstelling voor Nederlandse fans, maar ook in Japan balen de fans er behoorlijk van. Maar Honda belooft dat ze tot aan het eind zullen strijden voor het maximaal haalbare.

Honda stelt gerust: "We streven tot aan het eind voor meer zeges"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen scoort de tweede startpositie op Sochi Autodrom | Rusland 2020

Volgens Takahiro Hachigo (President, Representative Director en CEO van Honda Motor Co., Ltd.) hoeft niemand zich zorgen te maken dat Honda er vanaf nu met de spreekwoordelijke pet naar gaat gooien. De topman het Japanse autoconcern verzekert dat Max Verstappen en Red Bull de hoogst mogelijk inzet van Honda kunnen verwachten.

Ook al heeft Honda de ambitie om in 2020 met Max Verstappen en Red Bull Racing wereldkampioen te worden laten varen, het geen betekent niet dat Honda het koppie laat hangen. Naast een splinternieuwe motor, die in 2021 wordt geïntroduceerd, zal Honda tot aan het einde in 2021 blijven jagen op nog meer zeges.

"We hebben dit seizoen nog zeven races te gaan en we introduceren een nieuwe krachtbron met verbeterde prestaties voor het volgende seizoen. Om te voldoen aan de verwachtingen die onze fans op Honda stellen, zullen we samenwerken met Red Bull om met onze uiterste inspanning te blijven strijden en te streven naar meer overwinningen tot het einde", aldus Takahiro Hachigo.

Over de vestiging van HRD (Honda Research and Development) in Milton Keynes wordt in het geruchtencircuit gezegd dat Red Bull een overname op touw zet. Aangezien het budget-plafond vanaf 2021 van kracht is wordt gesproken over een bijzondere constructie. Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriF1 nieuws 2020Formule 1 2020Formule 1 2021Honda Racing F1Max VerstappenRed Bull F1Takahiro Hachigo
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.