VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Honda stelt gerust: "We streven tot aan het eind voor meer zeges"

Honda stelt gerust: "We streven tot aan het eind voor meer zeges"
© Getty Images/Red Bull Contentpool | Max Verstappen scoort de tweede startpositie op Sochi Autodrom | Rusland 2020

Vorige week vrijdag bracht Honda het nieuws naar buiten dat ze stoppen met hun activiteiten in de Formule 1. Een enorme teleurstelling voor Nederlandse fans, maar ook in Japan balen de fans er behoorlijk van. Maar Honda belooft dat ze tot aan het eind zullen strijden voor het maximaal haalbare.

Volgens Takahiro Hachigo (President, Representative Director en CEO van Honda Motor Co., Ltd.) hoeft niemand zich zorgen te maken dat Honda er vanaf nu met de spreekwoordelijke pet naar gaat gooien. De topman het Japanse autoconcern verzekert dat Max Verstappen en Red Bull de hoogst mogelijk inzet van Honda kunnen verwachten.

Ook al heeft Honda de ambitie om in 2020 met Max Verstappen en Red Bull Racing wereldkampioen te worden laten varen, het geen betekent niet dat Honda het koppie laat hangen. Naast een splinternieuwe motor, die in 2021 wordt geïntroduceerd, zal Honda tot aan het einde in 2021 blijven jagen op nog meer zeges.

"We hebben dit seizoen nog zeven races te gaan en we introduceren een nieuwe krachtbron met verbeterde prestaties voor het volgende seizoen. Om te voldoen aan de verwachtingen die onze fans op Honda stellen, zullen we samenwerken met Red Bull om met onze uiterste inspanning te blijven strijden en te streven naar meer overwinningen tot het einde", aldus Takahiro Hachigo.

Over de vestiging van HRD (Honda Research and Development) in Milton Keynes wordt in het geruchtencircuit gezegd dat Red Bull een overname op touw zet. Aangezien het budget-plafond vanaf 2021 van kracht is wordt gesproken over een bijzondere constructie. Wordt vervolgd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.