VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Honda staat open voor samenwerking met Red Bull, ook na 2021

Honda staat open voor samenwerking met Red Bull, ook na 2021
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vrijdag 2 oktober maakte Honda officieel bekend dat ze F1 als motorleverancier gaan verlaten. Red Bull staat daarmee voor een dilemma. Zowel Red Bull Racing als AlphaTauri hebben door het vertrek van de Japanse autofabrikant na 2021 geen motorleverancier. Er wordt flink gespeculeerd over de stappen die Red Bull gaat nemen, maar feitelijk is er nog niets bekend.

In augustus van dit jaar werd dr. Helmut Marko op de hoogte gebracht van de intenties van Honda, om na 2021 te stoppen. Het stond op dat moment nog niet vast dat Honda ging vertrekken uit F1. "Als Honda stopt met F1, dan zitten wij zonder power unit. We willen dit wel graag zo snel mogelijk weten, omdat we in dat geval naar een andere power unit moeten zoeken", reageerde Marko op de informatie - afkomstig van Koji Watanabe, de algemeen directeur van Honda's Brand Communication Division, volgens AS Web.

Intussen is algemeen bekend dat Honda stopt. Aan het eind van 2021 zijn ze officieel geen motorleverancier meer van de F1-teams van Red Bull. Watanabe laat echter wel weten dat Honda openstaat om Red Bull op het gebied van de motoren van dienst te zijn in de vorm van hulp, ook na 2021. Dat meldt het Japanse AS Web. Zelfs met de komst van het nieuwe motorconcept - wat voorlopig nog voor 2026 in de planning staat, maar mogelijk naar voren wordt gehaald - is Honda bereidt om Red Bull te helpen.

Of Red Bull ingaat op het aanbod van Honda is nog niet bekend. Zo liet de woordvoerder van Honda vrijdag weten tijdens de online vergadering. "Ik heb op dit moment nog geen concreet verzoek van meneer Marko ontvangen, maar ik heb wel gehoord dat men overweegt om de Honda krachtbron gebruiken", aldus Watanabe. "We hebben een goede relatie [met Red Bull], dat maakt een stuk makkelijker. Wij zullen alle verzoeken tot samenwerking in overweging nemen, maar momenteel heb ik nog geen verzoek ontvangen", herhaalt de Japanner.

Wordt vervolgd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.