Honda staat open voor samenwerking met Red Bull, ook na 2021

Vrijdag 2 oktober maakte Honda officieel bekend dat ze F1 als motorleverancier gaan verlaten. Red Bull staat daarmee voor een dilemma. Zowel Red Bull Racing als AlphaTauri hebben door het vertrek van de Japanse autofabrikant na 2021 geen motorleverancier. Er wordt flink gespeculeerd over de stappen die Red Bull gaat nemen, maar feitelijk is er nog niets bekend.

Honda staat open voor samenwerking met Red Bull, ook na 2021
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In augustus van dit jaar werd dr. Helmut Marko op de hoogte gebracht van de intenties van Honda, om na 2021 te stoppen. Het stond op dat moment nog niet vast dat Honda ging vertrekken uit F1. "Als Honda stopt met F1, dan zitten wij zonder power unit. We willen dit wel graag zo snel mogelijk weten, omdat we in dat geval naar een andere power unit moeten zoeken", reageerde Marko op de informatie - afkomstig van Koji Watanabe, de algemeen directeur van Honda's Brand Communication Division, volgens AS Web.

Intussen is algemeen bekend dat Honda stopt. Aan het eind van 2021 zijn ze officieel geen motorleverancier meer van de F1-teams van Red Bull. Watanabe laat echter wel weten dat Honda openstaat om Red Bull op het gebied van de motoren van dienst te zijn in de vorm van hulp, ook na 2021. Dat meldt het Japanse AS Web. Zelfs met de komst van het nieuwe motorconcept - wat voorlopig nog voor 2026 in de planning staat, maar mogelijk naar voren wordt gehaald - is Honda bereidt om Red Bull te helpen.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Of Red Bull ingaat op het aanbod van Honda is nog niet bekend. Zo liet de woordvoerder van Honda vrijdag weten tijdens de online vergadering. "Ik heb op dit moment nog geen concreet verzoek van meneer Marko ontvangen, maar ik heb wel gehoord dat men overweegt om de Honda krachtbron gebruiken", aldus Watanabe. "We hebben een goede relatie [met Red Bull], dat maakt een stuk makkelijker. Wij zullen alle verzoeken tot samenwerking in overweging nemen, maar momenteel heb ik nog geen verzoek ontvangen", herhaalt de Japanner.

Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriDr. Helmut MarkoF1 nieuws 2020Formule 1 2020Formule 1 2021Formule 1 2022Honda Racing F1Koji WatanabeRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.