Honda Racing F1 past motor aan, 'nog niet helemaal tevreden'

Honda Racing F1 past motor aan, 'nog niet helemaal tevreden'
©Honda Racing F1

Tijdens de wintertests kwam de Honda-motor bijzonder goed uit de verf. Niet alleen de betrouwbaarheid, maar ook het vermogen van de Japanse krachtbron was zeer goed te noemen. De F1-teams van Red Bull Racing als Toro Rosso waren bijzonder te spreken over de motor.

De twee klanten van Honda Racing F1 waren voornamelijk bijzonder goed te spreken over de krachtbron die de autosport divisie van Honda heeft geleverd. Zowel het vermogen als de net zo belangrijke betrouwbaarheid zijn bemoedigend te noemen.

Toch past Honda de motor nog voor de Australische Grand prix aan. "Er zijn geen grote problemen, maar wel een paar kleinere kwesties die voortvloeien uit een te compact ontwerp van de motor", legt Honda-baas Toyoharu Tanabe uit aan Autosport. "Het ontwerp was in dat opzicht net iets te agressief. De wijzigingen die we doorvoeren zijn tijdig klaar voor de eerste Grand Prix. We hebben dus geen serieuze problemen."

Tevreden zijn we natuurlijk nooit

Honda heeft voorlopig nog werk aan de winkel. De Japanse autofabrikant is nog niet tevreden. "Honderd procent tevreden zijn we natuurlijk nooit. Er blijven nog genoeg gebieden over waar we aan moeten werken om de concurrenten Ferrari en Mercedes te kunnen verslaan."

De eerst Formule 1-race van 2019 wordt verreden over minder dan twee weken. De Grand Prix van Australië begint zondag 17 maart om 06:10 uur Nederlandse tijd.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.