VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Honda Racing F1 is er klaar voor: "We ondersteunen het doel van Max"

Honda Racing F1 is er klaar voor: "We ondersteunen het doel van Max"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vorig jaar voorspelde Red Bull-sportadviseur Helmut Marko dat Ma Verstappen vijf zeges kon behalen. Het bleef bij drie overwinningen, maar wel scoorde Honda - met Red Bull Racing en Toro Rosso - in totaal elf podiums. Een ongekend succes, waarvan men bij Honda vooraf niet had durven dromen.

Dit jaar moet het voor Red Bull-Honda en Max Verstappen gebeuren. Het hoofddoel van Max Verstappen is het winnen van zoveel mogelijk Grands Prix met als eindresultaat de wereldtitel en Honda ondersteund de Nederlander hierin. Tegenover GPUpdate legt Honda's Masashi Yamamoto uit dat Honda er helemaal klaar voor is. "De tests verliepen dit jaar helemaal zonder problemen en soepeler dan ooit. We hebben bijna geen problemen ervaren. We hebben met beide teams zelfs een compleet raceweekend kunnen simuleren. We zijn er klaar voor", aldus Yamamoto.

Helmut Marko heeft voor de wintertests gezegd tegen Duitse media dat Max Verstappen dit jaar vijf zeges moet binnenhalen, waarmee de Oostenrijker aangeeft dat dat minimaal nodig is om voor de wereldtitel te gaan. Maar aan voorspellingen wil Honda niet de vingers branden. "We hebben geen specifieke doelen gesteld, maar we moeten er voor zorgen dat Max [Verstappen] en Alex [Albon] van het best mogelijke materiaal voorzien, zodat ze elke race maximaal kunnen presteren."

"We zien wel hoeveel ze [Verstappen en Albon] er winnen. Vorig jaar hadden we elf podiums en er zijn zoals ik het zie elf circuits waar de Red Bull-teams een voordeel kunnen hebben. We zullen zien hoeveel van die elf races ze kunnen winnen", aldus de Honda-topman.

"Wij zullen er alles aan doen om voor het kampioenschap te vechten. We hebben vorig jaar wat ongelukkige races meegemaakt en moeten dat dit jaar zien te voorkomen. Max wil elke race op het podium finishen en dat doel moeten wij steunen."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.