VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Honda neemt maatregelen om te voorkomen dat motorproblemen zich opnieuw voordoen

Honda neemt maatregelen om te voorkomen dat motorproblemen zich opnieuw voordoen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vorige week kon Honda juichen na de overwinning van Pierre Gasly op Monza, maar aan de andere kant was er ook reden tot zorgen. Nadat Max Verstappen met motorproblemen uitviel tijdens de Grand Prix van Italië heeft Honda maatregelen genomen om herhaling te voorkomen.

De technisch directeur van het Honda F1-project, Toyoharu Tanabe zei dat de eingeers de redenen voor het incident - met de motor van Max Verstappen - ontdekten en maatregelen namen om te voorkomen dat dit opnieuw gebeurt.

Toyoharu Tanabe: "Afgelopen zondag hebben we in Monza een onvergetelijke overwinning behaald met Pierre Gasly en AlphaTauri. We bleven in Italië en gingen naar Mugello voor de laatste race van de derde tripleheader van het seizoen."

"Mugello is een bekend circuit waarvan Honda een rijke geschiedenis heeft in de MotoGP. Het circuit is gelegen op de heuvels, dus het heeft hoogteverschillen die interessant zijn, evenals snelle bochten. De Formule 1-race vindt hier voor het eerst plaats, dus het wordt een nieuwe en interessante ervaring voor alle teams."

"Hoewel we vorige week op Monza wonnen, was het weekend nog steeds moeilijk vanwege problemen in de race, waardoor Max Verstappen moest uitstappen om de motor niet te beschadigen."

"We hebben het probleem geanalyseerd en stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt. Daarnaast hebben we veel geleerd over de nieuwe regels voor de werking van de krachtbron en zijn we van plan deze informatie komend weekend te gebruiken", aldus Tanabe.

Max Verstappen moest uitvallen in Italië vanwege een oververhitte motor. Om verdere schade aan de motor te voorkomen, moest de Nederlander zijn door Honda aangedreven RB16 in de pitstraat achterlaten.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.