VT1uitslag
VT2uitslag
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Honda kan voor Red Bull Racing een serieuze optie zijn

Honda kan voor Red Bull Racing een serieuze optie zijn
Foto: Pierre Gasly #10 (Toro Rosso) - Red Bull Racing Contentpool

De vierde plaats van Pierre Gasly in Bahrein was reden voor een feestje. Een feestje voor Pierre Gasly, Scuderia Toro Rosso en Honda F1. Maar ook de beleidsbepalers van Red Bull Racing hadden reden tot tevredenheid. De Oostenrijkse formatie moet nog bepalen van welke krachtbron zij in 2019 gebruik willen maken; Renault of Honda.

Niet alleen de Honda-ingenieurs konden breeduit glimlachen na de vierde plaats van Pierre Gasly, ook de Red Bull-teamleiding hadden reden tot een glimlach. Red Bull Racing heeft nog steeds geen besluit genomen over de krachtbron voor 2019.

Renault heeft Red Bull eerder al laten weten dat ze snel een besluit verwachten van het team uit Milton Keynes, maar Red Bull wil toch wel even afwachten wat de Honda-powerunit de komende races doet voor dat ze een definitieve beslissing nemen.

De kans dat Red Bull Racing volgend jaar gebruik gaat maken van de aandrijflijn van Honda is nog eerder niet zo groot geweest. Los van het resultaat van Gasly in Bahrein, is de relatie tussen Red Bull Racing en Renault het afgelopen jaar nou niet echt gezellig te noemen. Eén ding lijkt voor Renault inmiddels vast te staan, ze willen uiterlijk in de maand mei het besluit van Red Bull Racing weten.

De eerste uitvaller in Bahrein, Red Bull-rijder Daniel Ricciardo, weet dat het resultaat van Toro Rosso wel degelijk kan gaan meewegen in de besluitvorming van Red Bull Racing. Wel is het dan noodzakelijk dat de Grand Prix van Bahrein voor Toro Rosso-Honda geen toevalligheid was.

"Uiteraard ziet het er [na het resultaat in Bahrein] interessant uit voor Red Bull", aldus Daniel Ricciardo. "Het heeft op dit moment geen betrekking op mij, want ik heb voor volgend jaar op dit moment nog geen contract met het team."

"De motorbesprekingen, weet je, we hebben er al coureur geen invloed op. Ik weet wel dat er veranderingen op komst kunnen zijn voor volgend jaar en het is dus best wel cool voor Honda dat ze het nu zo goed doen met Toro Rosso. Na jaren van investeringen en ontwikkeling is het erg mooi voor Honda dat het nu met Toro Rosso wel lijkt te werken", aldus de Red Bull-coureur.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Denk jij dat Honda nu, na de motorproblemen van Max Verstappen, het lek boven heeft?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.