Honda kan voor Red Bull Racing een serieuze optie zijn

De vierde plaats van Pierre Gasly in Bahrein was reden voor een feestje. Een feestje voor Pierre Gasly, Scuderia Toro Rosso en Honda F1. Maar ook de beleidsbepalers van Red Bull Racing hadden reden tot tevredenheid. De Oostenrijkse formatie moet nog bepalen van welke krachtbron zij in 2019 gebruik willen maken; Renault of Honda.

Honda kan voor Red Bull Racing een serieuze optie zijn
Foto: Pierre Gasly #10 (Toro Rosso) - Red Bull Racing Contentpool

Niet alleen de Honda-ingenieurs konden breeduit glimlachen na de vierde plaats van Pierre Gasly, ook de Red Bull-teamleiding hadden reden tot een glimlach. Red Bull Racing heeft nog steeds geen besluit genomen over de krachtbron voor 2019.

Renault heeft Red Bull eerder al laten weten dat ze snel een besluit verwachten van het team uit Milton Keynes, maar Red Bull wil toch wel even afwachten wat de Honda-powerunit de komende races doet voor dat ze een definitieve beslissing nemen.

De kans dat Red Bull Racing volgend jaar gebruik gaat maken van de aandrijflijn van Honda is nog eerder niet zo groot geweest. Los van het resultaat van Gasly in Bahrein, is de relatie tussen Red Bull Racing en Renault het afgelopen jaar nou niet echt gezellig te noemen. Eén ding lijkt voor Renault inmiddels vast te staan, ze willen uiterlijk in de maand mei het besluit van Red Bull Racing weten.

De eerste uitvaller in Bahrein, Red Bull-rijder Daniel Ricciardo, weet dat het resultaat van Toro Rosso wel degelijk kan gaan meewegen in de besluitvorming van Red Bull Racing. Wel is het dan noodzakelijk dat de Grand Prix van Bahrein voor Toro Rosso-Honda geen toevalligheid was.

"Uiteraard ziet het er [na het resultaat in Bahrein] interessant uit voor Red Bull", aldus Daniel Ricciardo. "Het heeft op dit moment geen betrekking op mij, want ik heb voor volgend jaar op dit moment nog geen contract met het team."

"De motorbesprekingen, weet je, we hebben er al coureur geen invloed op. Ik weet wel dat er veranderingen op komst kunnen zijn voor volgend jaar en het is dus best wel cool voor Honda dat ze het nu zo goed doen met Toro Rosso. Na jaren van investeringen en ontwikkeling is het erg mooi voor Honda dat het nu met Toro Rosso wel lijkt te werken", aldus de Red Bull-coureur.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.