Honda in gesprek met Red Bull over levering F1-motor na 2021

Honda in gesprek met Red Bull over levering F1-motor na 2021
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda Racing ondertekende vorig jaar een overeenkomst om Red Bull Racing tot en met 2021 van motorvermogen te voorzien. Maar de Oostenrijkse renstal hoopt er op dat de Japanse autofabrikant hen ook na 2021 van een goede F1-motor voorziet. Naar verluidt worden er al gesprekken tussen Red Bull en Honda gehouden, om Red Bull en AlphaTauri ook na 2021 van Japanse paardenkrachten te voorzien.

In gesprek met GPUpdate laat Honda's managing director Masashi Yamamoto weten dat er intussen weer gesprekken worden gevoerd tussen Red Bull en Honda, over de levering van F1-motoren na 2021. "Ja. We zijn met Red Bull in gesprek om ook na 2021 door te gaan [met de levering van F1-motoren, red.]", aldus Yamamoto. Maar het klinkt misschien eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Honda zal niet zomaar een handtekening zetten onder een nieuwe overeenkomst met Red Bull.

Alles heeft te maken met hoe het beeld van 'normale straatauto' zich in de komende tijd gaat ontwikkelingen. De elektrificatie van auto's speelt hierin een hoofdrol. "We moeten rekening houden met de ontwikkelingen binnen de auto-industrie. Door de elektrificatie [elektrische auto's] moeten bedrijven nu enorm investeren. We moeten dus nauwkeurig naar het F1-project kijken en bekijken hoe we dat efficiënt invulling geven. Dat is een belangrijk onderdeel voor ons", aldus Yamamoto.

Het feit dat Honda vorig jaar de overeenkomst met Red Bull tot eind 2021 verlengde, had ook veel te maken met de prestaties van Max Verstappen. Het was voor Honda Racing "erg belangrijk" dat Verstappen tot en met 2023 bijtekende bij Red Bull. "Hij is namelijk een topcoureur. En we waarderen enorm dat hij onze denkwijze op motorisch aspect begrijpt. Daar zijn we erg blij mee", aldus Yamamoto.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.