Honda: "Goede kwalificatie heeft prioriteit in Singapore"

Honda: "Goede kwalificatie heeft prioriteit in Singapore"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Toyoharu Tanabe, technische directeur van Honda Racing, verwacht een veeleisend weekend in Singapore. Daarom hecht de Japanner erg veel waarde aan een goede kwalificatie, zodat de coureurs uit de best mogelijke positie aan hun race kunnen beginnen.

De laatste twee races, in België en Italië, waren lastig voor de door Honda aangedreven auto's. Gridstraffen, van de vier coureurs van Red Bull en Toro Rosso, lagen hieraan ten grondslag. Max Verstappen kon niets meer bereiken dan vier punten mee te nemen uit beide GP-weekenden.

Alexander Albon, die op Spa debuteerde voor Red Bull Racing, kon het beter doen en nam daardoor meer punten mee voor Red Bull. Tanabe is zich er van bewust dat Marina Bay een compleet ander circuit is dan Spa en Monza. Daarom hecht hij maximaal belang aan de kwalificatie.

"Het is een stratencircuit, dus inhalen is natuurlijk vrij lastig. We zullen dit weekend dus meer dan normaal waarde hechten aan de kwalificatie om ervoor te zorgen dat de coureurs de beste startposities kunnen behalen", aldus Tanabe.

De technisch directeur van het Japanse automerk is optimistisch over de mogelijkheden in Singapore voor Red Bull. De hoofdmacht van de energiedrankjesfabrikant heeft er in het verleden altijd goed gescoord. "Vanuit Honda's oogpunt, zoals altijd, is ons doel om ons goed voor te bereiden op deze veeleisende avondrace", voegt de Japanner toe.

Iedereen is het er over eens dat Marina Bay een fysieke en mentale uitdaging vormt voor de coureurs. Tanabe benadrukt dat het een baan is die langzame bochten combineert met de eigenschappen van een technisch circuit.

"De bochten, vooral die met lage snelheid genomen worden, vormen het belangrijkste prestatiegebied van de motor en daarop concentreren we ons dan ook, zodat de auto uit de langzame bochten zo goed mogelijk richting de rechte stukken vertrekt", aldus Tanabe.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.