VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Honda gaat met Red Bull om de tafel: "We zijn verrast door Mercedes"

Honda gaat met Red Bull om de tafel: "We zijn verrast door Mercedes"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda Racing F1 gaat nog voor de Grand Prix van Groot-Brittannië om de tafel met de teamleiding van Red Bull. De reden is eenvoudig: Honda is verrast door de snelheid van Mercedes verrast. Dat zegt Masashi Yamamoto uitvoerend directeur van Honda Racing F1.

Volgens Yamamoto is er geen sprake van een crisisberaad. Maar de Japanse autofabrikant wil Honda wel in kennis stellen van de situatie waarin men momenteel in verkeerd. "Honda is momenteel niet in staat om Mercedes het vuur aan de schenen te leggen. Daarom hebben we besloten om beraad te houden met Red Bull, nog voor de Britse Grand Prix", aldus Yamamoto tegenover het Japanse AutoSportWeb. "We wilden deze vergadering al in maart - tijdens het weekend in Australië - houden, maar vanwege de uitbraak van Covid-19 is dat er nog niet van gekomen."

Yamamoto laat verder weten dat uit de data blijkt dat de Honda-motor, in vergelijking met die versie van 2019, significant is verbeterd. "Maar mijn eerlijke mening is dat de evolutie van Mercedes enorm is te noemen, en we zijn daardoor verrast", aldus de Japanse Honda-topman, die ook wist dat Red Bull op Hongarije goede kaarten in hand had moeten hebben. Maar de RB16 liet het team en de Honda-motor enigzins in de steek.

Verder laat Masashi Yamamoto weten dat de aanpak van de toekomst van Red Bull-Honda ook onderwerp van gesprek zal zijn. Hoe nu verder na de eerste drie Formule 1-races. Honda heeft tot op heden nog niet laten bekendgemaakt of ze ook na 2021 nog actief willen blijven in de Formule 1.

Volgens Yamamoto zijn Asagi Yasuaki (Director of HRD Sakura, F1 power unit development manager), Tanabe Toyoharu (Technical Director), Watanabe Koji (Brand Communication General Manager) en Masashi Yamamoto namens Honda aanwezig bij het beraad. Voor Red Bull zullen dr. Helmut Marko, Christian Horner, waarschijnlijk Adrian Newey en technisch directeur Pierre Wache deelnemen.

Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.