Honda F1 verwacht uitdagende Grand Prix van Sakhir

Het Formule 1-circus racet ook komend weekend weer in Bahrein, op hetzelfde circuit, maar op een ander configuratie, het zogenaamde Outer Track. Volgens technisch directeur Toyoharu Tanabe wordt dit voor Honda een uitdagende en spannende race.

Honda F1 verwacht uitdagende Grand Prix van Sakhir
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Er zal tijdens dit race weekend gebruik worden gemaakt van de buitenbaan - of the 'Outer Track' - van het circuit. Met enorme rechte stukken en met maar 11 bochten heeft het circuit een ovaalachtige uitstraling. Dit weekend zal het dus voornamelijk aankomen op het vermogen van de motoren, snelheid is cruciaal.

Dat zal een uitdaging worden voor Honda, na een podium voor beide coureurs van Red Bull afgelopen weekend hoopt Honda op opnieuw een mooi resultaat. Maat het wordt een enorme uitdaging voor Honda. Althans dat is wat Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe verwacht.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

''We racen dit weekend op hetzelfde circuit in Bahrein als vorige week, maar op een andere configuratie die bekend staat als de 'Outer Track. Met een lengte van ongeveer 3.5 km is het heel erg ongebruikelijk voor de Formule 1 om zoveel rechte stukken te hebben met verwachte rondetijden van minder dan een minuut. Dit zal waarschijnlijk zorgen voor een ongebruikelijke en spannende race voor de fans", aldus Toyoharu Tanabe.

"Op het gebied van de instellingen van de krachtbron en het energiebeheer zullen we het weekend moeten beginnen op de basis van de data uit de simulaties" (…) Dit zullen we dan combineren met wat we leren tijdens de vrije trainingen, zoals we dat ook gedaan hebben bij andere nieuwe circuits dit seizoen. Zo willen we de krachtbronnen optimaliseren voor de kwalificatie en de race", gaat Tanabe verder.

"Gezien de korte rondes en het feit dat er zoveel rechte stukken zijn, zal het onmisbaar zijn dat we de auto's op het goede moment naar buiten sturen, zeker tijdens de kwalificaties, om zo met verkeer te kunnen omgaan en om gebruik te maken van een slipstream."

"Afgelopen zondag zorgde Aston Martin Red Bull Racing ervoor dat ze als tweede eindigde in het constructeurskampioenschap, wat een positief resultaat is en het zal ons motiveren om hard te blijven pushen voor de laatste twee races van het seizoen", sluit de Japanner af.

De eerste vrije training voor de GP van Sakhir begint vrijdagmiddag om 14:30 uur Nederlandse tijd. Later die dat begint de tweede training 's avonds om 18:30 uur, ook Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1AlphaTauriBahrain International CircuitF1 GP Bahrein 2020F1 GP SakhirF1 GP Sakhir 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Red Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.