VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Honda F1 zeer blij met zege van Verstappen: "het gaf extra motivatie"

Honda F1 zeer blij met zege van Verstappen: "het gaf extra motivatie"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen verraste zichzelf en iedereen toen hij afgelopen zondag als eerste onder het zwart-wit-geblokt reed en zijn eerste overwinning in 2020 liet noteren. Ook al is er nog geen gelegenheid geweest om het succes goed te vieren, de medewerkers van Honda F1 zijn zeer gemotiveerd richting Spanje gegaan.

Ondanks de zege van Verstappen realiseert Honda F1's technisch directeur Toyoharu Tanabe zich dat het gat met Mercedes niet is verdwenen. "Het is fantastisch om met Max Verstappen en Red Bull Racing de eerste overwinning van het seizoen te behalen. Met dit resultaat heeft, gaf iedereen bij Honda motivatie voor de rest van het seizoen", aldus Tanabe.

"Het is ook bemoedigend dat AlphaTauri punten scoorde in vier van de vijf races. Het is duidelijk dat ze een competitieve auto tot hun beschikking hebben en we zullen de aanval verder inzetten om meer goede resultaten te behalen met beide teams in de komende races", voegt de Honda-topman strijdlustig toe. "Dit weekend [in Spanje] zullen we bij het optimaliseren van de aandrijflijn rekening houden met gegevens van zowel de laatste vijf races als tests in februari."

"Het resultaat van vorige week [in Silverstone] toonde aan dat wanneer de puzzelstukjes samenvallen - het vertrouwen van de rijder in de auto, een goede krachtcentrale en chassis, evenals de juiste strategie - we kunnen winnen. Dit betekent echter helemaal niet dat we de kloof met de leiders van het kampioenschap qua snelheid hebben verkleind. We zullen dus weer een moeilijk weekend hebben, maar zoals gewoonlijk zullen we met alle kracht aanvallen, zodat alle vier de rijders de maximaal mogelijke resultaten behalen", sluit Tanabe af.

Vrijdagochtend begint de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje om 11:00 uur Nederlandse tijd. Het wordt bloedheet, dus Red Bull-Honda zou er vanaf het begin meteen goed bij kunnen staan.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.