Honda F1 Racing vol goede moed richting Duits GP-weekend

Het meestal voorzichtige Honda Racing kijkt ditmaal vol vertrouwen uit naar de Grand Prix van Duitsland. Net als op Silverstone is ook Hockenheimring een circuit waar veel gevraagd wordt van de krachtbron, maar dat wordt niet echt aangestipt als een grote hindernis.

Honda F1 Racing vol goede moed richting Duits GP-weekend
© Honda F1 Racing

Na de prachtige overwinning van Max Verstappen op Red Bull Ring was de Japanse autofabrikant nog wat voorzichtig. Maar nadat Red Bull Racing ook op Silverstone de spierballen kon laten en dat er mogelijk een podium in had gezeten, durft Honda iets positiever te zijn over het komende GP-weekend in het Duitse Hockenheim.

"Hockenheim is een echte klassieker op de kalender en vanwege de lange rechte stukken aan het begin van het circuit een echt 'powercircuit'. Dat vraagt meer dan genoeg van onze motor, maar dat was in Groot-Brittannië ook zo, en daar presteerden we eigenlijk heel goed", aldus Honda-baas Toyoharu Tanabe in de vooruitblik van Honda.

"Na wat er in Silverstone mogelijk was heeft ons nog meer moed gegeven en dus hopen we ook dit weekend [op Hockenheimring] op een goed resultaat", gaat Tanabe verder. "Na de race die op een steenworp afstand lag van ons Europese hoofdkwartier staan we aan de vooravond van het tweede paar 'back-to-back' races. Het zijn zo vlak voor de zomerstop drukke tijden met de Grand Prix van Duitsland én de Grand Prix van Hongarije, zo vlak achter elkaar."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET