VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Honda F1 niet van plan om in 2020 gridstraf op te lopen

Honda F1 niet van plan om in 2020 gridstraf op te lopen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda heeft tot nu toe de meeste aandrijflijnen gebruikt. Maar volgens Honda verloopt alles nog volgens schema en is alles onder controle. Dat liet Honda's technisch directeur weten tegenover de pers in Spa-Francorchamps.

Red Bull-coureur Alexander Albon heeft al het maximaal aantal Honda-motoren in gebruik genomen. Daarnaast heeft hij ook al tweemaal een ES en CE gebruikt. En dat zijn de maximale aantallen voor die genoemde motoronderdelen. De rest van de Honda-coureurs zit nog aan de twee verbrandingsmotoren, maar ook aan de maximaal twee CE's en ES's.

Desondanks maakt Honda zich nog geen zorgen. Op de vraag van F1-journalist Joe Saward, vorige week vrijdag tijdens de gezamenlijke persconferentie op Spa-Francorchamps, of Honda zich geen zorgen maakte over de betrouwbaarheid van de aandrijflijn, antwoordde Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe dat er geen zorgen zijn.

"Ik maak me geen zorgen. We werken aan een plan voor het gebruik van krachtbronnen, waarbij we ons concentreren op het aantal vervangingen dat volgens de regels is toegestaan. Ja, we hebben aandrijflijncomponenten vaker vervangen dan andere fabrikanten, maar we zijn niet van plan om een extra motor te gebruiken, om vervolgens een gridstraf te krijgen. We blijven op schema", verzekerde Tanabe.

Max Verstappen kreeg voor het tweede Grand Prix-weekend op Silverstone een splinternieuwe aandrijflijn, maar een week later werd deze weer uit de RB16 gehaald. De reden die Honda opgaf was dat er onregelmatigheden waren geconstateerd. De nieuwe motor is nog niet teruggeplaatst en er is dus nog maar één race mee geracet.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.