Honda F1-baas Toyoharu Tanabe waarschuwt voor te veel optimisme

Honda F1-baas Toyoharu Tanabe waarschuwt voor te veel optimisme
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda verwelkomde de overwinning van Max Verstappen, afgelopen zondag in Oostenrijk, logischerwijs met open armen. De Japanse motorleverancier van Red Bull Racing had al sinds 2006 geen overwinning meer geboekt. En dus moest er een feestje gevierd worden. Maar ook is Honda Racing zich bewust dat ze er nog niet zijn.

Vooral het vermogen tijdens de kwalificatie schiet nog te kort, maar ook in de race komt de Red Bull-Honda nog te kort ten opzichte van Ferrari en Mercedes. "In de race zitten we er ook nog wel achter, maar niet zoveel als in de kwalificatie. We moeten bij onze volgende stap proberen bij ze in de buurt te komen, maar dat is niet makkelijk."

Honda F1-baas Toyoharu Tanabe wil wel waarschuwen voor te veel optimisme. "We zijn er nog niet. Natuurlijk is dit resultaat een aanmoediging voor het ontwikkelingsteam, maar al vanaf het begin van het seizoen zien we een groot verschil met Mercedes en Ferrari. We waren sterk in Oostenrijk, maar ik kan niet garanderen dat we ook de volgende race zo sterk zullen zijn."

De volgende Grand Prix wordt verreden op het Britse circuit van Silverstone. De eerste vrije training begint vrijdag 12 juli om 11:00 uur.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.