Honda F1-baas Toyoharu Tanabe waarschuwt voor te veel optimisme

Honda verwelkomde de overwinning van Max Verstappen, afgelopen zondag in Oostenrijk, logischerwijs met open armen. De Japanse motorleverancier van Red Bull Racing had al sinds 2006 geen overwinning meer geboekt. En dus moest er een feestje gevierd worden. Maar ook is Honda Racing zich bewust dat ze er nog niet zijn.

Honda F1-baas Toyoharu Tanabe waarschuwt voor te veel optimisme
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vooral het vermogen tijdens de kwalificatie schiet nog te kort, maar ook in de race komt de Red Bull-Honda nog te kort ten opzichte van Ferrari en Mercedes. "In de race zitten we er ook nog wel achter, maar niet zoveel als in de kwalificatie. We moeten bij onze volgende stap proberen bij ze in de buurt te komen, maar dat is niet makkelijk."

Honda F1-baas Toyoharu Tanabe wil wel waarschuwen voor te veel optimisme. "We zijn er nog niet. Natuurlijk is dit resultaat een aanmoediging voor het ontwikkelingsteam, maar al vanaf het begin van het seizoen zien we een groot verschil met Mercedes en Ferrari. We waren sterk in Oostenrijk, maar ik kan niet garanderen dat we ook de volgende race zo sterk zullen zijn."

De volgende Grand Prix wordt verreden op het Britse circuit van Silverstone. De eerste vrije training begint vrijdag 12 juli om 11:00 uur.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET