Honda erg blij met geboekte vooruitgang tijdens wintertest

Honda erg blij met geboekte vooruitgang tijdens wintertest
© Honda Racing F1

Honda kan voorlopig terugkijken op vijf succesvolle testdagen. De Japanse autofabrikant is dan ook erg verheugd met de tot nu toe behaalde resultaten. Waar Honda voorgaande jaren met de betrouwbaarheid worstelde lijkt de Japanse krachtbron een krachtige en betrouwbare motor.

Na afloop van de eerste testdag van de tweede wintertest liet Honda weten: "Vandaag was het begin van de laatste vier testdagen. Na deze testweek gaan we naar Melbourne. Daarom is het van groot belang om zoveel mogelijk data verzamelen. We hebben vandaag 239 ronden gereden [met Red Bull Racing en Toro Rosso, red.] en daar zijn we erg blij mee. Alles verloopt vlekkeloos", zo liet Honda-baas Toyoharu Tanabe weten.

Zowel Red Bull Racing als Scuderia Toro Rosso, die beiden voorzien worden van motoren van Honda, hebben nog geen enkel noemenswaardig probleem meegemaakt tijdens de wintertests. Niet alleen bij de teams, maar ook bij Honda zijn ze daar erg blij mee.

"Door zoveel ronden te kunnen rijden verzamelen we erg veel data. Daarmee kunnen we de motoren verder verbeteren. De samenwerking met de teams en met de coureurs zelf verloopt erg goed. De coureurs leren steeds beter begrijpen hoe de Honda-motor werkt en hoe die reageert", aldus Honda Racing.

Vandaag neemt Max Verstappen plaats in de Red Bull RB15 en zal Daniil Kvyat voor Scuderia Toro Rosso de honneurs waarnemen.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.