Honda blikt terug en kijkt vooruit naar Abu Dhabi 2019

Honda blikt terug en kijkt vooruit naar Abu Dhabi 2019
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Honda heeft een zeer productief 2019-seizoen achter de rug. Voor het eerst in jaren leverde de autosportafdeling van Japanse autofabrikant motoren aan twee teams: Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso. Met de laatste race in het vooruitzicht blikt Honda's technisch directeur, Toyoharu Tanabe, vooruit op het GP-weekend in Abu Dhabi.

Er waren Japanse tranen en 'big smiles' in Oostenrijk, waar Max Verstappen de eerste overwinning voor Honda sinds jaren binnensleepte en daar bleef het niet bij. In Duitsland domineerde en zegevierde Max Verstappen opnieuw, dit keer tijdens een regenrace. Vervolgens kwam daar in Hongarije een pole position bij en in Mexico een - bijna - tweede pole. In Brazilië topte de Nederlander helemaal door vanaf pole position op overdonderende wijze de zege op te eisen.

Met tien podiums, waarvan drie overwinningen en twee ('drie') pole positions van Max Verstappen, kan Honda Racing F1 tevreden terugkijken op een behoorlijk succesvol jaar. "285 dagen nadat de eerste wintertestdag begon, zullen we vrijdag aan het laatste raceweekend van het jaar beginnen in Abu Dhabi. Misschien hadden we meer kunnen bereiken dan we hebben gedaan, maar desondanks is het jaar voorbij gevlogen. Het was ons eerste jaar in het hybride tijdperk dat we twee teams hebben voorzien van onze power unit", aldus Toyoharu Tanabe.

"We hebben bevredigende vooruitgang geboekt tijdens het jaar met Scuderia Toro Rosso en onze nieuwe partner, Aston Martin Red Bull Racing. Zonder twijfel was één van onze hoogtepunten van dit jaar slechts twee weken geleden, toen we onze beide teams op het podium hadden in Brazilië met een overwinning en een tweede plaats."

Tanabe vervolgt: "Het Yas Marina Circuit bevat een 1,2 kilometer lang recht stuk en verschillende 90 graden bochten. Het meest ongebruikelijke kenmerk van dit evenement is het feit dat de race start onder daglicht en eindigt onder de lampen. De temperatuur in de eerste en derde vrije training verschilt enorm met de temperatuur in de race en de kwalificatie, dus het is altijd lastig om onze instelling goed te krijgen hier. Het resultaat in Brazilië heeft ons nog meer motivatie gegeven om de uitdagingen die voor ons liggen aan te gaan. We hopen het seizoen af te sluiten met het best mogelijke resultaat voordat we ons gaan voorbereiden op een goede start van 2020 voor onze beide teams."

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.