Live op Tv en Radio

Hoe kun je via tv en radio de tweede Formule 1 GP van Oostenrijk live volgen?

We beginnen alweer aan het tweede Formule 1-raceweekend. Opnieuw is het de Red Bull Ring waarop geracet wordt, alleen heeft het evenement een andere naam. Het tweede weekend in Spielberg gaat als Formula 1 Pirelli Großer Preis der Steiermark de boeken in. In de volksmond gaat het om de Grand Prix van Oostenrijk (2). Maar hoe kun je de Formule 1 volgen op radio en tv?

Hoe kun je via tv en radio de tweede Formule 1 GP van Oostenrijk live volgen?
© Ferrari F1

Hoe kun je de laatste verrichtingen van de Formule 1-coureurs, zoals Max Verstappen en Alexander Albon volgen? Vanuit Nederland kun je alle sessies dat op twee manieren live volgen. Allereerst kan dat op de televisie via Ziggo Sport.

Onderaan dit artikel staat ook een link om de volgende Indycar-race van Rinus van Kalmthout te volgen. Ook in de IndyCar Series wordt dit weekend gereden, namelijk op Road America. Twee races om precies te zijn, een op zaterdag en zondag racenummer twee.

Ziggo Sport

Alle televisie-abonnees die Ziggo Sport kunnen ontvangen zijn in staat om alle sessies, inclusief de eerste, tweede en derde vrije training live volgen via kanaal 14 (voor Ziggo-abonnees) en abonnees van bijvoorbeeld KPN en Telfort moeten kijken op een van de kanalen tussen 233 en 239 (interactieve televisie).

F1TV Pro / Ziggo Sport Racing (onderdeel van Ziggo Sport Totaal)

Naast de gebruikelijke mogelijkheden op de televisie, kun je de Formule 1 ook via F1TV Pro. Hiervoor moet je op de website van de Formule 1 een account aanmaken. Dat is gratis, maar wil je ook F1TV Pro kunnen zien, dan kun je je daarop abonneren. Een creditcard is nodig om F1TV Pro te kunnen activeren. Ziggo-abonnees die het Ziggo Sport Totaal-pakket hebben kunnen hier kosteloos gebruik van maken.

Naast Ziggo en F1TV Pro kunnen Nederlandse televisiekijkers ook inschakelen op het Duitse RTL Television. Deze omroep zendt zowel de kwalificatie als de race live uit, zij het met de nodige reclame-blokken. De uitzending op RTL Television begint zondag om 14:50 uur en is voor klanten van KPN, Telfort, XS4All te zien op kanaal 46. Ziggo-abonnees vinden deze zender op kanaal 58. Tele2-kijkers kunnen terecht op kanaal 223, met T-Mobile Thuis kijk je via kanaal 397.

De Formule 1-race via de radio volgen

De Formule 1-race die zondag om 15:10 uur begint, is voor Nederlanders ook via de radio live te volgen. Dat kan door in te schakelen via de website van Grand Prix Radio. Daar voorziet Olav Mol de luisteraars van live commentaar tijdens de Formule 1-race op de Red Bull Ring.

Ben je op vakantie in het buitenland? Dan kun je ook via een omweg (OnlineRadio.nl) luisteren naar Grand Prix Radio. Ook vanuit het buitenland hoef je dus niets te missen van de race. LETOP! Dit is een foefje en het is niet gegarandeerd dat deze optie blijft werken.

IndyCar Series: Rev Group Grand Prix met VeeKay

Check hier de mogelijkheden om de REV Group Grand Prix, de eerst volgende Indycar-race van Rinus van Kalmthout te volgen. Live via televisie, online of via de Indycar-App.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk (2) 2020Formule 1 2020Max VerstappenRinus van KalmthoutRinus VeeKayZiggo Sport
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.