VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Hoe kun je vandaag de Formule 1-race in Groot-Brittannië op tv en radio live volgen?

Hoe kun je vandaag de Formule 1-race in Groot-Brittannië op tv en radio live volgen?
© Pirelli

Vandaag (zondagmiddag) om exact 15:10 uur begint de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. En vandaag worden de punten verdeeld. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas starten vanaf de eerste startrij. Max Verstappen en Charles Leclerc staan op de tweede startrij. In de afgelopen vijf jaar is er op Silverstone altijd een safety car de baan op gekomen, dus wie weet krijgen we nog een paar spannende momenten voorgeschoteld.

Ziggo Sport

Alle Ziggo-abonnees die Ziggo Sport kunnen ontvangen kunnen alle sessies, inclusief de eerste, tweede en derde vrije training van de Britse Grand Prix LIVE volgen via kanaal 14 (voor Ziggo-abonnees) en abonnees van bijvoorbeeld KPN en Telfort moeten kijken op een van de kanalen tussen 233 en 239 (interactieve televisie).

F1TV Pro / Ziggo Sport Racing (onderdeel van Ziggo Sport Totaal)

Naast de gebruikelijke mogelijkheden op de televisie, kun je de Formule 1 ook via F1TV Pro. Hiervoor moet je op de website van de Formule 1 een account aanmaken. Dat is gratis, maar wil je ook F1TV Pro kunnen zien, dan kun je je daarop abonneren. Een creditcard is nodig om F1TV Pro te kunnen activeren. Ziggo-abonnees die het Ziggo Sport Totaal-pakket hebben kunnen hier kosteloos gebruik van maken, ook zonder creditcard.

Naast Ziggo en F1TV Pro kunnen Nederlandse televisiekijkers ook inschakelen op het Duitse RTL Deutschland. Deze omroep zendt zowel de kwalificatie als de race live uit, zij het met de nodige reclame-blokken. De uitzending op RTL Deutschland begint zondag om 14:50 uur en is voor klanten van KPN, Telfort, XS4All te zien op kanaal 46. Ziggo-abonnees vinden deze zender op kanaal 58. Tele2-kijkers kunnen terecht op kanaal 223, met T-Mobile Thuis kijk je via kanaal 397. Het Duitse RTL Deutschland zendt in 2020 voor het laatst Formule 1-races uit.

Tijdschema Formule 1 in Groot-Brittannië op zondag 2 augustus

  • De race begint zondagmiddag om 15:00 uur

De Formule 1-race op de radio volgen

De Formule 1-race die zaterdagmiddag om 15:00 uur begint, is voor Nederlanders ook op de radio live te volgen. Dat kan door in te schakelen via de website van Grand Prix Radio. Daar voorziet Olav Mol de luisteraars van LIVE-commentaar tijdens de Formule 1-race op Silverstone.

Ben je op vakantie in het buitenland? Dan kun je ook via een omweg (OnlineRadio.nl) luisteren naar Grand Prix Radio. Ook vanuit het buitenland hoef je dus niets te missen van de race. LETOP! Dit is een foefje en er is geen garantie dat deze optie blijft werken.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.