VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Hoe kun je vandaag de F1-kwalificatie op Silverstone (2) op tv en radio live volgen?

Hoe kun je vandaag de F1-kwalificatie op Silverstone (2) op tv en radio live volgen?
© Racing Point

Hoe kun je vandaag (zaterdag, 8 augustus) de Formule 1 - die dit weekend voor de tweede keer te gast is op het Britse Silverstone - op tv en radio volgen? Vanuit Nederland kun je alle sessies met  onder andere Max Verstappen en Nico Hülkenberg op meerdere manieren live volgen. Allereerst kan dat op de televisie via Ziggo Sport, via F1TV Pro en natuurlijk Ziggo Sport Racing. Maar je kunt de kwalificatie ook volgen op de (web)radio, zelfs vanuit het buitenland!

Formule 1 op Ziggo Sport

Alle Ziggo-abonnees die Ziggo Sport kunnen ontvangen kunnen alle sessies, inclusief de eerste, tweede en derde vrije training van de Britse Grand Prix LIVE volgen via kanaal 14 (voor Ziggo-abonnees).  Abonnees van bijvoorbeeld KPN en Telfort moeten kijken op een van de kanalen tussen 233 en 239 (interactieve televisie).

F1TV Pro / Ziggo Sport Racing (onderdeel van Ziggo Sport Totaal)

Naast de gebruikelijke mogelijkheden op de televisie, kun je de Formule 1 ook via F1TV Pro. Hiervoor moet je op de website van de Formule 1 een account aanmaken. Dat is gratis, maar wil je ook F1TV Pro kunnen zien, dan kun je je daarop abonneren. Een creditcard is nodig om F1TV Pro te kunnen activeren. Ziggo-abonnees die het Ziggo Sport Totaal-pakket hebben kunnen hier kosteloos gebruik van maken, ook zonder creditcard.

Formule 1 op RTL Deutschland

Naast Ziggo en F1TV Pro kunnen Nederlandse televisiekijkers ook inschakelen op het Duitse RTL Deutschland. Deze omroep zendt zowel de kwalificatie als de race live uit, zij het met de nodige reclame-blokken. De uitzending op RTL Deutschland begint zondag om 14:50 uur en is voor klanten van KPN, Telfort, XS4All te zien op kanaal 46. Ziggo-abonnees vinden deze zender op kanaal 58. Tele2-kijkers kunnen terecht op kanaal 223, met T-Mobile Thuis kijk je via kanaal 397. Het Duitse RTL Deutschland zendt in 2020 voor het laatst Formule 1-races uit.

Tijdschema Formule 1 in Groot-Brittannië (2) op zaterdag 8 augustus 2020

  • De derde vrije training begint zaterdagmiddag om 12:00 uur
  • De kwalificatie begint zaterdagmiddag om 15:00 uur

De Formule 1-kwalificatie op de radio volgen

De Formule 1-kwalificatie die zaterdagmiddag om 15:00 uur begint, is voor Nederlanders ook op de radio live te volgen. Dat kan door in te schakelen via de website van Grand Prix Radio. Daar voorziet Olav Mol de luisteraars van LIVE-commentaar tijdens de Formule 1-kwalificatie op Silverstone.

Ben je op vakantie in het buitenland? Dan kun je ook via een omweg (OnlineRadio.nl) luisteren naar Grand Prix Radio. Ook vanuit het buitenland hoef je dus niets te missen van de kwalificatie. LETOP! Dit is een foefje en er is geen garantie dat deze optie blijft werken.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Redactie0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.