VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

'Hoe komt Red Bul-Honda aan zoveel snelheid?'

'Hoe komt Red Bul-Honda aan zoveel snelheid?'
© Pirelli

Ondanks dat Sebastian Vettel zich zaterdag op 'grappig bedoelde' wijze afvroeg waar de snelheid van Honda vandaan kwam, lijkt de concurrentie zich toch serieuzer af te vragen hoe Red Bull zo snel was op het rechte stuk in Brazilië.

Nadat Max Verstappen zaterdagavond de pole positie pakte voor de race in Brazilië, zette Sebastian Vettel een trend in, door zich af te vragen waar Red Bull-Honda de snelheid plotseling vandaan haalde. Het grapje wat Sebastian Vettel maakte, tegenover Jack Plooij van Ziggo Sport, blijkt achteraf niet zo grappig bedoeld. Zo blijkt nu.

Misschien kan hier gesteld worden dat 'een grap een gat is waar de waarheid doorheen fluit'. De zogenaamd grappig bedoelde opmerking van de Duitser voor de camera van Ziggo Sport en tijdens de persconferentie, die na de kwalificatie volgde, niet zo grappig is bedoeld als werd aangenomen.

"Red Bull kan eigenlijk weinig progressie hebben geboekt sinds de vorige race, want ze rijden hier met dezelfde motor", aldus Vettel, na de kwalificatie. "Vandaag waren zij net zo snel als wij op de rechte stukken. Ik heb geen idee waar hun snelheid vandaan komt, omdat wij vandaag niets anders hebben gedaan."

Maar de Ferrari-coureur is niet de enige die met gefronste wenkbrauwen naar de resultaten van de Red Bull-rijders keek. Ook Mercedes-coureur Lewis Hamilton  vraagt zich af waar de snelheid vandaan komt. "Zij zijn het snelste in sector twee, dus is er wat downforce betreft niets anders geworden. Het heeft er veel van weg dat ze dit weekend meer vermogen hebben, al heb ik geen idee hoe dat kan", aldus de kersverse wereldkampioen.

Wat door beide heren vergeten wordt, is dat de ligging van Autódromo José Carlos Pace gunstig is voor de krachtbron van Honda. De lucht is er ijler, ook al is er het zuurstofpercentage hoger dan in bijvoorbeeld Mexico en Oostenrijk. Het circuit in São Paulo ligt op ongeveer 760 meter boven zeeniveau, en dat is per definitie niet gunstig voor de motoren van Ferrari en Mercedes, iets wat we in Mexico en Oostenrijk eerder dit jaar al konden zien.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.