Hoe Haarlem een F1 Grand Prix van Nederland kan dwarsbomen

Sinds maandagavond 8 april gonst het in autosportminnend Nederland meer dan ooit. De kans op de terugkeer van een F1 Grand Prix van Nederland is groter. Britse media maakte maandag bekend dat zij er zo goed als zeker van zijn dat de aankondiging volgende week gaat plaatsvinden.

Hoe Haarlem een F1 Grand Prix van Nederland kan dwarsbomen
© Red Bull

Al snel liet Jan Lammers via enkele kanalen weten dat er "niet te vroeg" gejuicht moest worden. Ondanks de terughoudendheid van de voormalig Formule 1-coureur uit Zandvoort lijkt een aankondiging niet lang meer op zich wachten.

Volgens Lammers zijn de gesprekken al in een vergevorderd stadium en moeten er nog enkele puntjes op de i gezet worden. Wat de Zandvoorter daarmee bedoelt is niet geheel duidelijk, hij kan immers niets prijsgeven over een vermeende overeenkomst met het FOM (Formula One Management).

Naar verluidt is een van de punten een overeenstemming bereiken met buurgemeente Haarlem. De gemeente Haarlem wil zo optimaal mogelijk meeprofiteren van de Formule 1-race in de duinen. Haarlem zou bereid zijn om bepaalde middelen in te zetten. Haarlem zou bijvoorbeeld het Nederlandse GP-weekend kunnen dwarsbomen door een aantal bruggen "in onderhoud" te zetten tijdens het GP-weekend. Daardoor zou de toegankelijkheid van het Circuit Zandvoort ernstig belemmerd worden.

Intussen wordt door de organisatie in Zandvoort aan allerlei scenario's gedacht en gewerkt. Mocht Haarlem, tijdens het beoogde GP-weekend, werkelijk hun bruggen sluiten, dan is het plan om een speciale carpool, buiten Haarlem om, op te zetten. In dat geval zou Haarlem compleet de plank misslaan en veel inkomsten qua parkeren en hotels mislopen. Hieraan wordt dus nog druk overleg gepleegd.

Center Parcs is al "volgeboekt"

Een ander saillant detail is dat letterlijk alle accommodaties van Center Parcs Zandvoort voor de laatste drie weken van de maand mei in 2020 al gereserveerd zijn. Hieruit kan opgemaakt worden dat er wel degelijk iets aan de hand is in Zandvoort.

We moeten nog even geduld hebben en hopen dat de puntjes op de i snel gezet kunnen worden en dat Circuit Zandvoort en de gemeente Haarlem een overeenstemming bereiken, zodat we spoedig een aankondiging van de Grand Prix van Nederland 2020 tegemoet kunnen zien.

Uiteraard is dit pure speculaas zonder enige officiële bevestigingen. Maar ook wij zijn enthousiast over een terugkeer van Nederlandse Formule 1 Grand Prix en laten jullie graag meegenieten van de geruchten die we horen.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Circuit ZandvoortF1 GP Nederland 2020FOMFormule 1 GP Nederlandgemeente HaarlemJan Lammers
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.