Hoe druk wordt het morgen in de pitstraat?

Het belooft morgen weer een spektakel te gaan worden op de baan, maar ook in de pitstraat zal het spannend worden. Wanneer de condities zoals temperatuur hetzelfde zijn als op de zaterdag, is de verwachting dat een tweestopper voor de hand ligt.

Hoe druk wordt het morgen in de pitstraat?
Video: Pitstop Red Bull Racing - Bron: Youtube.com

De meeste coureurs zullen dan vertrekken op de supersoftbanden waarna ze rond de 16 ronde binnen komen voor een nieuw setje supersoft. Vervolgens zullen de heren dan rondom rondje nummer 32 nogmaals stoppen, maar dan voor de softbanden. Mochten de condities morgen toch koeler en dus afwijkend zijn, is één stop voldoende om de race uit te rijden. De verwachting is dat dan de coureurs tot rondje 22 zullen blijven rijden op de supersoft waarna er wordt gewisseld naar de softbanden. Vooralsnog lijkt het erop dat het morgen iets warmer zal worden dan vandaag dus is een tweestopper de logische keuze.

Verder zal het interessant gaan worden hoe de afname van de brandstof zal gaan verlopen. Dat ligt natuurlijk helemaal aan de coureurs zelf wanneer zij hun lading sparen of er doorheen jassen. Mocht Hamilton gelijk een gat kunnen slaan, dan zullen de andere teams hier een balans in moeten weten te vinden.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister