Hockenheim heeft er zin in: "we willen wel vier races organiseren"

Hockenheim heeft er zin in: "we willen wel vier races organiseren"
© Pirelli

De kans dat de Britse Grand Prix in 2020 wordt verreden worden steeds kleiner, zo lijkt het althans. Het Britse parlement lijkt voorlopig niet voornemens om de Formule 1 op de zogenaamde 'lijst met uitzonderingen' te plaatsen, ondanks het strenge Covid-19-beleid van de sport zelf.

Voorlopig is het plan om na de eerste twee races op de Oostenrijkse Red Bull Ring het F1-circus naar de Britse eilanden te verplaatsen, om daar op Silverstone Circuit de derde en vierde F1-wedstrijd van 2020 te houden. Maar de kortgeleden aangekondigde Covid-19-regels in Groot-Brittannië, die onder andere inhouden dat reizigers vanuit het buitenland eerst een 14-daagse in zelf-isolatie moeten gaan, lijken de grote spelbreker voor de Formule 1-leiding en de organisatoren in Silverstone.

Voorlopig is het de Formule 1 nog niet gelukt de inmiddels bekend 'lijst met uitzonderingen' te betreden. De Britse overheid buigt zich momenteel over de kwestie en een uitsluitsel wordt binnen 24 uur verwacht, als Brits premier Boris Johnson zich binnenkort opnieuw uitspreekt over de aangekondigde maatregelen.

Intussen verkneukelt de organisatie in Hockenheim zich op een mogelijke terugkeer, ook al is het alleen al voor 2020, op de F1-kalender. "We zouden heel graag een of twee race organiseren", aldus een woordvoerder van Hockenheimring tegenover Auto Motor und Sport. "We willen er wel vier hebben", grapt de persoon in kwestie. "Ongeacht of we dit jaar nou wel of geen race krijgen, we zijn er trots op dat de Formule 1 contact met ons heeft opgenomen, ondanks dat we de afgelopen jaren niet de afgesproken tarieven konden waarmaken."

Het wordt de komende dagen bijzonder spannend voor de organisatie in het Duitse Hockenheim. We zullen snel genoeg weten of Boris Johnson een positief oordeel velt voor de Britse Grand Prix of niet.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.