Het zat Valtteri Bottas niet mee op vrijdag: "Morgen beter"

Valtteri Bottas stond in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije met lege handen. De krachtbron van zijn W10 haperde en het team besloot om zijn krachtbron te wisselen met een reserve versie in zijn poule.

Het zat Valtteri Bottas niet mee op vrijdag: "Morgen beter"
© Mercedes F1

"Valtteri had een elektrisch gerelateerd probleem met zijn motor, dus hebben we hem meteen naar binnen laten komen om zijn reserve motor te plaatsen. Als resultaat kon hij in de ochtendsessie niet veel van betekenis doen", aldus Mercedes race-engineer Andrew Shovlin.

Valtteri Bottas hoopt dat hij zaterdag meer tijd krijgt om zich voor te bereiden op de kwalificatie en de race op zondag. "Tijdens VT1 kreeg ik problemen met de motor, ik verloor vermogen. De motor ging in safety modus, dus ik moest terug naar de pits, daar werd besloten om de motor te wisselen voor VT2", aldus Bottas.

"Tijdens de middagsessie hoopten we op meer tracktime, maar door de weersomstandigheden kon ik maar drie serieuze ronden rijden op de droge baan en later nog een paar toen de baan nat was. Een positief iets is dat de auto goed voelde tijdens de ronden die ik wel kon rijden. Ik kijk er naar uit om zaterdag mijn raceweekend wel goed te starten", aldus de Fin. "Morgen beter."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race