Het weer voor de Formule 1 GP Abu Dhabi: Krukdroog en warm

De weersvoorspellingen voor de Grand Prix van Abu Dhabi laten warm en droog weer zien. Nadat het overdag 28 tot 29 graden wordt, zal de temperatuur op het moment dat de race begint gedaald zijn tot ongeveer 26 graden.

Het weer voor de Formule 1 GP Abu Dhabi: Krukdroog en warm
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor en tijdens de race zal er geen neerslag vallen. De kans dat het gaat regenen is ingeschat op 1 procent, dus te verwaarlozen. Ongeveer 45 minuten na de start van de race doet het duister haar intreden en zal de kunstverlichting ontstoken worden.

De temperatuur daalt na zonsondergang snel en zal rond het moment van het vallen van de finishvlag rond de 24 graden Celsius zijn. De baantemperatuur zal de grootste daling laten zien. Zo daalde de temperatuur van het asfalt zaterdag tijdens de kwalificatie maar liefst 4 graden Celsius. En dat zal vandaag niet veel anders zijn.

De enige keer dat er kans was op een natte Grand Prix in Abu Dhabi was in 2010. Toen begon het vlak voor de Porsche Cup-race - onderdeel van het voorprogramma - hard te regenen. Maar normaal is er geen sprake van neerslag. De Formule 1-race die erop volgde, werd onder droge omstandigheden verreden, want de baan droogte bijzonder snel weer op.

Er valt in de maand november gemiddeld 2,5 mm neerslag in de regio van Abu Dhabi, dus ook vandaag 1 december hoeven we geen rekening te houden met regen of een andere vorm van neerslag.

De race gaat zondagmiddag om 14:10 uur Nederlandse tijd van start. Op dat moment is het 17:10 uur in Abu Dhabi, drie uur later dus dan in Nederland.

Het weer in Abu Dhabi - 1 december 2019

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.