Het weer op zondag voor de Formule 1 GP van Groot-Brittannië

Vandaag staat de race voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. De race begint om 15:10 uur en wordt hoogstwaarschijnlijk onder droge omstandigheden verreden. Maar het Britse weer laat zich niet voorspellen, dus in theorie is er van alles mogelijk.

Het weer op zondag voor de Formule 1 GP van Groot-Brittannië
© Mercedes AMG F1

Desondanks zijn de Britse weermannen van mening dat het zondag droog blijft op Silverstone. De kans op neerslag wordt ingeschat op 10%. Dat was ook vrijdag het geval en toen viel er in de ochtend tijdens de eerste vrije training toch een beetje regen.

Het wordt vandaag op Silverstone niet warmer dan 20ºC en het is voornamelijk bewolkt, dus de zon zal zich nauwelijks laten zien. Het zal met de wind (2 Bft) uit het noordoosten fris aanvoelen. De gevoelstemperatuur voor de mensen die op de tribunes zitten komt uit op ongeveer 17º Celsius.

Er wordt algemeen aangenomen dat er weinig coureurs zijn die op regen zitten te wachten. Niemand weet hoe de banden zich zullen gedragen op het hagelnieuwe asfalt op Silverstone. Pirelli liet vrijdag al weten dat de coureurs het gevoel hebben dat er grip is, maar dat het in feite niet zo is. Verraderlijk dus en dat zal met regen niet anders zijn.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET