Het weer op zaterdag voor de Formule 1 GP van Hongarije

Het weer laat zich niet voorspellen en dat bleek deze week ook weer. Vrijdag regende het dermate dat het van invloed was op de eerste en de tweede vrije training. En als de voorspellingen juist zijn dan zijn ze in Mogyoród ook op zaterdag nog niet van de regen af.

Het weer op zaterdag voor de Formule 1 GP van Hongarije
© Pirelli F1 Media

Om 12 uur begint de derde vrije training en op dat moment wordt Hungaroring omringd door enkele kleine buien. Het lijkt er zelfs op dat de derde vrije training compleet verregend gaat worden. De regen zal niet met bakken uit de lucht vallen, maar de baan zal wel nat worden.

De kwalificatie die om 15:00 uur begint wordt mogelijk ook beïnvloed door regen. Maar dat hangt er nog een beetje om. Om 15:00 uur zal er net een fikse regenbui gepasseerd zijn en dus is de baan nat. Naarmate de kwalificatie vordert zal de baan steeds droger worden, en dat kan dus voor een loterij zorgen. De coureurs moeten dan het geluk hebben op het juiste moment en op de juiste banden op de baan te zijn.

Het weer op zaterdag

Het is half bewolkt tot bewolkt en de temperatuur komt zaterdag niet boven de 26 graden uit. Verspreid over de hele dag is de kans op regen 40%. Er waait een redelijk harde wind (3 Beaufort = 20 km/u) uit het noordwesten.

Het weer op zondag

De weergoden lijken Mogyoród op zondag met rust te laten. De kans dat er op zondag neerslag uit de lucht neerdaalt op Hungaroring is nagenoeg nul procent. Maar dat kan, zo hebben we vorige week in Duitsland ook meegemaakt, zo maar weer veranderen als de wind draait. Maar voorlopig lijkt het zondag droog te blijven. Er drijft af en toe een wolk voorbij en dus laat de zon zich vaker zien. Ondanks dat wordt het op zondag niet warmer dan 26 graden. De wind komt uit de richting noordnoordwest en waait met een kracht 2 (12 km/u).

Ter informatie: Hungaroring ligt niet in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Het circuit is gelegen in Mogyoród en dat plaatsje ligt op ongeveer 20 km ten noordoosten van Boedapest.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET