Het weer op vrijdag voor de Formule 1 GP van Groot-Brittannië

De weersverwachting voor het Britse GP-weekend lijkt redelijk stabiel. Maar zoals in het verleden al is gebleken kan het weer rond Silverstone snel omslaan. Maar voor vandaag lijkt het redelijk weer te worden voor de eerste vrije trainingen op het hagelnieuwe asfalt, ook al waait het stevig.

Het weer op vrijdag voor de Formule 1 GP van Groot-Brittannië
© Pirelli F1 Media

Het weerbeeld op vrijdag is half bewolkt met een maximale temperatuur van 21ºC, tot zover geen problemen. Maar het waait vandaag met een windkracht van +4 stevig in Silverstone. En daar moeten de coureurs dus goed rekening mee houden. Er zijn enkele bochten waar de noordwestenwind de coureurs kan verrassen.

De eerste vrije training begint om 11:00 uur en de tweede vrije training begint om 15:00 uur.

Het weer op zaterdag

Voor de zaterdag is een soort gelijk weerbeeld voorspeld, maar de kans op een regenbui is intussen toegekomen tot 40%. Verder ligt de maximale temperatuur, net als op vrijdag, rond de 21ºC. De wind is wat afgenomen en komt uit noordelijke richting.

Het weer op zondag

Op zondag blijft de windkracht gelijk aan die op zaterdag, maar komt nu uit oostelijke richting. Er lijkt weinig kans op regen voor de race en het is net als op vrijdag half bewolkt. En ook op zondag komt het kwik niet verder dan 21ºC.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.