Het nieuwe Circuit Zandvoort is "buitengewoon spectaculair"

Het nieuwe Circuit Zandvoort is "buitengewoon spectaculair"
© Youtube

Zaterdag 29 februari mochten ongeveer partikulieren over het nieuwe Circuit Zandvoort rijden. Eén van hen was RTL-verslaggever Marcel Maijer en hij is meer dan enthousiast over het nieuwe duincircuit in Zandvoort.

Vanuit de lucht gaat Circuit Zandvoort, waar de Dutch GP op 3 mei om 's middag 15:10 uur van start gaat, steeds meer lijken op een compleet circuit wat bijna af is. In de paddock wordt nog hard gewerkt aan de vergroting van de pitboxen, maar het asfalt op Circuit Zandvoort ligt alweer enkele weken. Het circuit is niet enorm veranderd, maar de veranderingen die gedaan zijn worden bestempeld als spectaculair.

RTL-verslaggever Marcel Maijer reed zaterdag enkele ronden over het nieuwe circuit en is laaiend enthousiast. Het feit dat hij op het nieuwe circuit rijdt, voordat Max Verstappen er gereden heeft, voelt toch wel "heel bijzonder", aldus Maijer vlak voor aanvang van zijn ronde op Zandvoort. Na de nieuwe uitgang van pitstraat, die nu tot vlak voor de Gerlachbocht uitkomt, duikt de RTL-verslaggever de Hugenholtzbocht in. "Vanuit de Gerlachbocht ga je de Hugenholtzbocht in, en deze is volledig veranderd. Je duikt hier echt naar beneden en vervolgens kom je in een soort kom terecht", gaat Maijer verder.

"Je kunt je voorstellen hoe dat is als ze [de Formule 1-coureurs] straks met ongeveer 265 km/u aan komen denderen. Wellicht met twee naast elkaar, het is de vraag of dat mogelijk is. Maar dit is echt wel heel spectaculair, hoor."

Niet alleen de Hugenholtzbocht is aangepast en tot kombocht verheven. Ook de Arie Luyendykbocht is omgetoverd tot kombocht. De helling van die bocht spreekt tot de verbeelding van vele coureurs. De hellingshoek in de Arie Luyendykbocht is ongeveer 18 graden en dat is veel. "Dit is echt buitengewoon spectaculair."

Wat Maijer ook opvalt, is dat de verschillende bochten zijn belegd met verschillende soorten asfalt. Dat zou wel eens een uitdaging voor de teams kunnen zijn, omdat die verschillende soorten asfalt op een ander effect op de banden van Pirelli zullen hebben.

Bekijk hier de videobeelden van het rondje wat Marcel Maijer van RTL reed.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.