Het lijkt duidelijker te worden: Mercedes blijft tot 2025

Toto Wolff heeft te kennen gegeven dat het loslaten van Mercedes-junior Esteban Ocon iets te maken heeft met de toekomstplannen van Mercedes in de Formule 1. Het lijkt er steeds meer op dat Mercedes tenminste tot eind 2025 in de sport actief blijft.

Het lijkt duidelijker te worden: Mercedes blijft tot 2025
© Mercedes F1

Begin juni maakte Gazzetta dello Sport er melding van dat Mercedes een belangrijke beslissing had genomen. Volgens het Italiaanse medium had het bestuur van het merk met de ster besloten om tenminste tot eind 2025 in de Formule 1 te blijven, ook al werd dit niet door Mercedes bevestigd. Intussen lijkt het er steeds meer op dat Gazzetta dello Sport het drie maanden geleden bij het rechte eind had.

Een van de eerste tekenen van het gegeven was dat Mercedes het contract met Williams F1, als motorleverancier, verlengde tot en met eind 2025. Het feit dat Mercedes vanaf komend seizoen deelneemt aan het Formule E-kampioenschap riep twijfels op of de Duitse autofabrikant ook nog in de Formule 1 actief zou blijven.

"We hebben groen licht gekregen om door te gaan met deze sport", laat Toto Wolff weten aan Motorsport-Total. "We houden van wat we doen en het is logisch voor het merk, maar tegelijkertijd veranderen de dingen tegenwoordig erg snel, dus moet je op de hoogte blijven."

"We hebben het geluk dat we zo'n machtig merk en zo'n bestuur achter ons hebben staan, maar het moet goed blijven gaan om dat ook op lange termijn te waarborgen. Het contract met Esteban [Ocon]", zegt Wolff, "is zeker geen aanwijzing of we in deze sport blijven of niet."

Of Mercedes AMG F1 als team en/of als motorleverancier, in de sport blijft, is voorlopig nog niet duidelijk en al helemaal niet bevestigd door de Duitse autofabrikant. Die bevestiging laat zeker nog op zich wachten tot na eind oktober. Dan moet het complete plan - Concorde Agreement - voor de Formule 1 na 2020 ondertekend zijn door alle teams en organen van de Formule 1.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race