Het lijkt duidelijker te worden: Mercedes blijft tot 2025

Het lijkt duidelijker te worden: Mercedes blijft tot 2025
© Mercedes F1

Toto Wolff heeft te kennen gegeven dat het loslaten van Mercedes-junior Esteban Ocon iets te maken heeft met de toekomstplannen van Mercedes in de Formule 1. Het lijkt er steeds meer op dat Mercedes tenminste tot eind 2025 in de sport actief blijft.

Begin juni maakte Gazzetta dello Sport er melding van dat Mercedes een belangrijke beslissing had genomen. Volgens het Italiaanse medium had het bestuur van het merk met de ster besloten om tenminste tot eind 2025 in de Formule 1 te blijven, ook al werd dit niet door Mercedes bevestigd. Intussen lijkt het er steeds meer op dat Gazzetta dello Sport het drie maanden geleden bij het rechte eind had.

Een van de eerste tekenen van het gegeven was dat Mercedes het contract met Williams F1, als motorleverancier, verlengde tot en met eind 2025. Het feit dat Mercedes vanaf komend seizoen deelneemt aan het Formule E-kampioenschap riep twijfels op of de Duitse autofabrikant ook nog in de Formule 1 actief zou blijven.

"We hebben groen licht gekregen om door te gaan met deze sport", laat Toto Wolff weten aan Motorsport-Total. "We houden van wat we doen en het is logisch voor het merk, maar tegelijkertijd veranderen de dingen tegenwoordig erg snel, dus moet je op de hoogte blijven."

"We hebben het geluk dat we zo'n machtig merk en zo'n bestuur achter ons hebben staan, maar het moet goed blijven gaan om dat ook op lange termijn te waarborgen. Het contract met Esteban [Ocon]", zegt Wolff, "is zeker geen aanwijzing of we in deze sport blijven of niet."

Of Mercedes AMG F1 als team en/of als motorleverancier, in de sport blijft, is voorlopig nog niet duidelijk en al helemaal niet bevestigd door de Duitse autofabrikant. Die bevestiging laat zeker nog op zich wachten tot na eind oktober. Dan moet het complete plan - Concorde Agreement - voor de Formule 1 na 2020 ondertekend zijn door alle teams en organen van de Formule 1.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.