Helmut Marko: "We verloren veel tijd in de derde sector"

Helmut Marko heeft vertrouwen uitgesproken over een goed verloop van de rest van het weekend in Abu Dhabi. Tegenover de Duitse media zei de Red Bull-sportadviseur dat er een kans is dat Max Verstappen de strijd met Lewis Hamilton kan aanbinden.

Helmut Marko: "We verloren veel tijd in de derde sector"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een dominant weekend in Brazilië moest Red Bull Racing vrijdag zien dat Mercedes en Ferrari de voorste plekken op de ranglijst hadden veroverd. Max Verstappen en Alexander Albon moesten het doen met de vijfde en zesde plek. Maar volgens Helmut Marko was dat geen reden tot treuren. Volgens de Oostenrijker kan er nog voldoende potentie uit de Red Bull RB15 gehaald woren, om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen.

Max Verstappen liet vrijdagavond weten dat er nog gezocht wordt naar "betere balans" en daar draait het momenteel dan ook om bij Red Bull-Honda, want aan de krachtbron van de Japanners mankeert niet. Tegenover Auto Motor und Sport verklaart dr. Helmut Marko: "Als we alles goed voor elkaar krijgen, dan kunnen we met Hamilton vechten." Net als Verstappen wijst ook Marko Lewis Hamilton aan als topfavoriet voor het GP-weekend in Abu Dhabi. Zijn teamgenoot Valtteri Bottas veel sneller, maar die start zondag vanaf de laatste startrij of vanuit de pitstraat en speelt daarom in mindere maten een rol op de podiumplekken.

Net als bij Ferrari heeft Red Bull wat moeite met de derde sector; het deel met de langzamere bochten-reeks. Daar waar Mercedes als een mes door de warme boter gaat, heeft de Red Bull RB15 om vloeiend door de bochtenreeks te komen en gaan er kostbare tienden van seconden verloren. "Eigenlijk hebben we op dit moment aan de voorkant de zachtste banden nodig en achter de mediums", aldus Marko in lollige uitspraak. Wat de Oostenrijker er vooral mee wil aangeven is dat er als het gaat om de set-up nog voldoende te halen valt. "We waren [vrijdag] snel op de rechte stukken, maar verloren veel tijd in de derde sector."

Zaterdagochtend om 11:00 uur Nederlandse tijd begint de laatste vrije training van het seizoen. De kwalificatie volgt daarop om 14:00 uur. De race op zondag begint om 14:10 uur.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.