Helmut Marko: "We verloren drie tiende per ronde in Bahrein"

Red Bull-sportadviseur Helmut Marko verwacht dat 2021 het jaar zal zijn dat Red Bull Racing voor het eerst sinds 2013 weer voor de titel mee kan doen. Dit jaar willen ze het kampioensteam van Mercedes van de troon stoten.

Helmut Marko: "We verloren drie tiende per ronde in Bahrein"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Bij de eerste race van het seizoen in Bahrein was Max Verstappen qua snelheid de snelste coureur op de baan in alle sessies die vooraf gingen aan de race. Nadat hij op zaterdag overtuigend de pole-position wist te scoren moest hij op zondag zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton. Ondanks het goede weekend in Bahrein beweert Helmut Marko dat beide auto's van Red Bull drie tiende per ronde verloren door problemen met het differentieel.

In een interview met Motorsport-Total zei Marko: "We hadden niet alleen minder grip, maar ook de achterwielen begonnen te slippen waardoor de banden te warm werden. [...] We hadden daarnaast ook nog een motorprobleem. We moesten het vermogen terugschroeven, vanwege problemen met de temperatuur. Desondanks slaagde Verstappen er toch nog in om Hamilton bij te houden."

"Met ons huidige pakket, inclusief een zeer competitieve motor, denk ik dat we op gelijke voet zullen staan met Mercedes", voegde Marko toe. "Na Bahrein weten we nu dat we dit seizoen foutloos moeten zijn om Mercedes te verslaan. Alles zal moeten perfect moeten verlopen."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 GP Emilia-Romagna 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoHonda Racing F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.