Helmut Marko: "We hebben nog niet alles uit het chassis gehaald"

Helmut Marko: "We hebben nog niet alles uit het chassis gehaald"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In Australië moest Red Bull Racing in de kwalificatie maar liefst acht tienden prijsgeven op Mercedes. De W10-bolides van de Duitse renstal waren op geen manier bij te halen door Red Bull-rijder Max Verstappen. Maar dr. Helmut Marko heeft daar wel een uitleg voor.

Volgens Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko heeft het team tijdens de vrije trainingen in Melbourne een verkeerde weg bewandeld. "We zijn een verkeerde kant opgegaan met de set-up van de auto en voor de kwalificatie moeten we het allemaal weer terugdraaien", aldus Marko tegenover het Duitse Motorsport-Total. Het gevolg was dat bijvoorbeeld Max Verstappen zonder goed onderbouwde set-up de kwalificatie in ging.

Helmut Marko maakte er voor het GP-seizoen al geen geheim van dat hij denkt dat Red Bull dit jaar op eigen kracht, dus zonder fouten van anderen, voor F1-zeges moet kunnen gaan.

Na de twee volgende races zal duidelijk zijn wie waar staat. Ferrari bleek, ondanks de dominante testdagen in Barcelona, geen deuk in een pakje boter te kunnen. En Mercedes was met stomheid geslagen, toen bleek dat ze in Melbourne met bijna een seconde voorsprong op pole position stonden. Vooral dat laatste spreekt voor Marko boekdelen.

"Mercedes heeft misschien niet eens een idee waarom ze zover vooraan reden in Australië. Laten we het voor het gemak maar even het Melbourne-effect noemen. De echte machtsverhoudingen worden pas helder na China", weet Helmut Marko.

De reden dat Red Bull Racing in Melbourne de plank qua set-up mis sloeg had te maken met de crash die Pierre Gasly op zijn laatste testdag meemaakte. "We hebben [op de laatste testdag] in Barcelona niet met het volledige pakket kunnen rijden. Gasly had belangrijke onderdelen beschadigd. Daarom sloegen we in Melbourne met de set-up de plank mis. Verstappen reed in de derde training met een auto die qua rijgedrag op een rallywagen leek", aldus Marko.

Er zit volgens Red Bull nog meer in het Oostenrijkse vat. "We hebben nog niet het maximale uit ons nieuwe chassis gehaald. Maar gelukkig is dat niet iets wat we op korte termijn kunnen goedmaken", stelt Marko gerust.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.