Helmut Marko: "We hebben de progressie van Honda onderschat"

Red Bull Racing heeft sinds het GP-seizoen 2019 de beschikking over de krachtbron van Honda. De samenwerking is in het debuut jaar erg succesvol. Red Bull-sterrijder Max Verstappen wist al twee races te winnen en scoorde zijn allereerste poleposition in Hongarije.

Helmut Marko: "We hebben de progressie van Honda onderschat"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het succes is te danken aan een zeer goede samenwerking tussen Red Bull en Honda. De Japanse autofabrikant heeft Red Bull zelfs weten te verrassen met hun progressie. Omdat 2019 door Red Bull nog altijd als overgangsjaar wordt gezien is er rekening gehouden met de transformatie en heeft het team een auto gebouwd met weinig downforce.

Het ontwerp met lage downforce was noodzakelijk, omdat Red Bull nog geen idee had in hoeverre Honda met meer vermogen op de proppen kwam. Nu, in augustus en dus halverwege het GP-seizoen, blijkt dat Red Bull nooit voor mogelijk had gehouden dat Honda al zo snel met zoveel meer vermogen op de proppen kon komen.

"We hebben een auto met te weinig downforce gebouwd. We hebben de progressie van nieuwe motorpartner Honda onderschat", aldus Helmut Marko. "Zij leverden meer vermogen dan we vooraf voor mogelijk hadden gehouden."

"Wij wilden het eventuele te kort aan motorvermogen compenseren met weinig downforce", vervolgt de Oostenrijker. "Maar dat hebben we intussen aangepast. Bij de laatste races waren we gelijkwaardig aan Mercedes en hebben we Ferrari absoluut ingehaald."

"Ik denk dat we in de tweede helft van het seizoen op ieder soort circuit competitief zijn", aldus Marko vol goede moed.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.