Helmut Marko verwacht in tweede F1-seizoen meer van Alex Albon

Helmut Marko verwacht in tweede F1-seizoen meer van Alex Albon
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon zal in 2020 zijn prestaties moeten opschroeven, om indruk te blijven maken op de teamleiding van het Formule 1-team van Red Bull. Dat zegt Helmut Marko, Red Bull's sportadviseur.

Albon debuteerde na de zomerstop voor Red Bull Racing, nadat hij de plaatsvervanger van Pierre Gasly werd. In al zijn optredens heeft de Britse Thai naar tevredenheid gepresteerd, maar hij zal in 2020 meer van zichzelf moeten laten zien en beter moeten presteren. Dat is de mening van Red Bull-sportadviseur dr. Helmut Marko. "Hij kwam vorig jaar na zes maand bij een topteam", laat Marko door Kronen Zeitung optekenen. "Met meer ervaring en betere voorbereiding, natuurlijk moet hij nu meer laten zien."

De teamgenoot van Max Verstappen debuteerde vorig jaar in de Formule 1. Nadat hij zijn vizier op de Formule E richtte, werd Albon opgetrommeld om in de Toro Rosso te stappen. Na elf races verving de tweede Thaise Formule 1-coureur ooit Pierre Gasly bij Red Bull Racing. Ook al presteerde hij behoorlijk goed, Helmut Marko verwacht in 2020 meer van de drieëntwintigjarige Thaise Brit.

"Hij moet sterker presteren in de kwalificatie en over het algemeen consistenter worden. Maar ik ben er van overtuigd dat hij in staat is om dat voor elkaar te krijgen", aldus Marko, die ook weet dat Albon erg zelfkritisch is en continu wil verbeteren en zelfs even snel als Max Verstappen wil worden.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.