Helmut Marko: "Verstappen wordt alleen nog maar sterker"

Vandaag, 3 oktober, is het exact vijf jaar geleden dat Max Verstappen in actie kwam in zijn eerste officiële Formule 1-sessie. Tijdens de eerste vrije training voor de Japanse Grand Prix 2014 kwam de Nederlander uit als vrijdag-coureur voor Scuderia Toro Rosso, het team waar hij in 2015 zijn Formule 1-debuut zou maken.

Helmut Marko: "Verstappen wordt alleen nog maar sterker"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Intussen rijdt Max Verstappen al vijf jaar mee in de Formule 1. Eerst in 2015 voor Toro Rosso en sinds de Spaanse Grand Prix 2016 voor Red Bull Racing. Dr. Helmut Marko heeft nog geen moment spijt van zijn gewaagde actie om de jonge Nederlander naar de Formule 1 te halen.

"Iedereen dacht dat ik compleet gek was geworden. We namen een groot risico, maar het heeft zich uiteindelijk allemaal uitbetaald", aldus Helmut Marko tegenover Motorsport.com, die nog geen moment spijt heeft van zijn controversiële beslissing.

"Hij is nog steeds erg jong", vervolgt de Oostenrijker. "Maar hij is nu al de natuurlijke leider van ons team. Zijn technische terugkoppeling is zeer indrukwekkend. Hij is een zeer complete coureur."

Marko is van mening dat Verstappen nog steeds ruimte heeft om nóg beter te worden. "Naarmate een coureur nog meer in zijn routine komt, wordt hij sneller, vraagt hij minder van de banden, de motor enzovoort. Verstappen wordt alleen nog maar sterker in de komende jaren", aldus de Red Bull-adviseur.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister