Helmut Marko: "Verstappen wordt alleen nog maar sterker"

Helmut Marko: "Verstappen wordt alleen nog maar sterker"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Vandaag, 3 oktober, is het exact vijf jaar geleden dat Max Verstappen in actie kwam in zijn eerste officiële Formule 1-sessie. Tijdens de eerste vrije training voor de Japanse Grand Prix 2014 kwam de Nederlander uit als vrijdag-coureur voor Scuderia Toro Rosso, het team waar hij in 2015 zijn Formule 1-debuut zou maken.

Intussen rijdt Max Verstappen al vijf jaar mee in de Formule 1. Eerst in 2015 voor Toro Rosso en sinds de Spaanse Grand Prix 2016 voor Red Bull Racing. Dr. Helmut Marko heeft nog geen moment spijt van zijn gewaagde actie om de jonge Nederlander naar de Formule 1 te halen.

"Iedereen dacht dat ik compleet gek was geworden. We namen een groot risico, maar het heeft zich uiteindelijk allemaal uitbetaald", aldus Helmut Marko tegenover Motorsport.com, die nog geen moment spijt heeft van zijn controversiële beslissing.

"Hij is nog steeds erg jong", vervolgt de Oostenrijker. "Maar hij is nu al de natuurlijke leider van ons team. Zijn technische terugkoppeling is zeer indrukwekkend. Hij is een zeer complete coureur."

Marko is van mening dat Verstappen nog steeds ruimte heeft om nóg beter te worden. "Naarmate een coureur nog meer in zijn routine komt, wordt hij sneller, vraagt hij minder van de banden, de motor enzovoort. Verstappen wordt alleen nog maar sterker in de komende jaren", aldus de Red Bull-adviseur.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.