VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Helmut Marko verklaart: "Ferrari reed met vol vermogen"

Helmut Marko verklaart: "Ferrari reed met vol vermogen"
© Pirelli

Helmut Marko vermoedt dat Ferrari gisteren de motoren op vol vermogen heeft gezet, om zo te voorkomen dat iedereen denkt dat ze vals spelen.

Tijdens de tweede vrije training waren het de twee Ferrari's die in Brazilië de tijdenlijst aanvoerden. Maar daar heeft Red Bull-sportadviseur Helmut Marko wel een verklaring voor. Volgens de Oostenrijker heeft Ferrari de motoren van Sebastian Vettel en Charles Leclerc op vol vermogen gezet.

Naast de snelste rondetijden van het Ferrari-duo, was het ook opvallend dat Ferrari weer de hoogste topsnelheden laat registreren. Op basis van GPS-data stelde Red Bull Racing vast dat de Ferrari's op het rechte stuk ongeveer 0,7 seconde sneller waren dan de Red Bulls. Mercedes moest zelfs 0,8 seconde prijsgeven op het rechte stuk in São Paulo.

Daar waar Mercedes genuanceerd blijft en denkt dat Ferrari vrijdag met erg weinig downforce reed, hakt Helmut Marko met de botte bijl. Tegenover Auto Motor und Sport beweert hij dat Ferrari in de tweede vrije training met vol vermogen heeft gereden, om zo verdenkingen van sjoemelen uit de weg te ruimen.

"Als ik het voor het zeggen had bij Ferrari, zou ik alles op alles zetten om bij de concurrentie weg te rijden op de rechte stukken. Anders denkt iedereen dat ze foefjes toepassen. Ik ben benieuwd wat het op zaterdag wordt", aldus Marko.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.