VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Helmut Marko trots op de Red Bull-monteurs: "geweldig werk geleverd"

Helmut Marko trots op de Red Bull-monteurs: "geweldig werk geleverd"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Even werd het spannend voor Max Verstappen toen hij tijdens Q2 aan zijn eerste run begon. Over de boardradio liet de Nederlander zijn race-engineer weten dat hij vermogen te kort kwam. Even werd gevreesd voor een serieus motorprobleem, maar daarvan was gelukkig geen sprake. Het ging om een kapotte bougie, die vervangen moest worden.

De monteurs van Red Bull staan erom bekend dat ze als een geoliede machine samenwerken. Dat bleek ook op de startgrid in Hongarije toen Verstappen iets te enthousiast op het gas ging in de pre-formation lap. Hij beschadigde toen zijn linker voorwielophanging en voorvleugel. Hinkelend bereikte Verstappen de grid en daar gingen de monteurs aan de slag. Binnen 12 minuten was de RB16 tot grote verbazing van iedereen weer gerepareerd.

Ook op Imola lieten de Red Bull-coureurs zich weer van hun beste kant zien. Toen bleek dat er een bougie kapot was in de Honda-motor van Verstappen doken de monteurs op de achterkant van de RB16 en gingen aan de slag. Voor het vervangen van een bougie staat gemiddeld een minuut of vijftien, maar de monteurs slaagden erin om het klusje in 5 minuten te klaren.

Onder applaus van de commentatoren van Sky Sports, ging Verstappen in Q2 voor de tweede keer op pad om zijn plek in Q3 veilig te stellen. Zelfs Helmut Marko was onder de indruk van de monteurs die in een recordtijd de bougie vervingen.

"Onze monteurs hebben weer geweldig werk geleverd, de bougie in recordtijd vervangen. Dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd. Bedenk hoe ze in Hongarije in een paar minuten over de voorwielophanging repareerde van Verstappen's auto", aldus de trotse Oostenrijker tegenover Sky Sports.

"We trainen natuurlijk veel, werken gemotiveerd, maar onze medewerkers werken al een hele tijd samen. En als er serieuze druk is, lijken ze het niet te voelen. In Hongarije was de druk ongelooflijk groot, maar toen en nu hebben ze het hoofd koel gehouden. We hebben echt een geweldig team."
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.