Helmut Marko stellig: "Max wordt ooit wereldkampioen!"

Of het nu in 2020 gebeurt of niet, Max Verstappen wordt Formule 1 wereldkampioen. Dat stelt dr. Helmut Marko tegenover SpeedWeek. "Het zou mooi zijn als hij het dit jaar al wordt", aldus Marko.

Helmut Marko stellig: "Max wordt ooit wereldkampioen!"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het is in alle opzichten een bijzonder Formule 1-seizoen en dat weet Helmut Marko ook. "We staan onder grote druk en dat leggen we onszelf op", aldus Marko. "Dankzij Honda hebben we een sterkte inhaalslag gemaakt. We weten alleen nog niet hoe het er op de baan uit zal zien."

'Max is er fysiek en mentaal klaar voor'

Vanwege de uitbraak van Covid-19 ging niet alleen Nederland in lockdown. Ook in Monaco, waar Max Verstappen woont en verbleef, golden er strikte coronaregels, die een stuk strenger waren als in bijvoorbeeld Duitsland en Nederland.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

"De quarantaine-maatregels waren bijzonder streng. Hij mocht in het begin maar twee uur naar buiten en dan moest hij binnen een bepaalde straal van zijn woning blijven. Maar hij had zijn fysieke welzijn aan zijn kant staan. Na de versoepelingen mocht hij weer fietsen en dergelijken. Fysiek en mentaal is hij er klaar voor", aldus de gediplomeerde advocaat.

Op hoe het verkorte seizoen zich gaat ontvouwen moeten we nog even wachten. En op de vraag of Max Verstappen de jongste Formule 1-coureur ooit wordt is nog geen antwoord. Maar de 77-jarige Red Bull-sportadviseur weet één ding zeker. "Max wordt ooit wereldkampioen! Het zou mooi zijn als hij het dit jaar zou doen. Dan zou hij het record als absoluut jongste Formule 1-kampioen ooit in handen krijgen."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Dr. Helmut MarkoF1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk 2020Formule 1 2020Max VerstappenRed Bull F1
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.