VT1uitslag
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Helmut Marko stellig: "Max wordt ooit wereldkampioen!"

Helmut Marko stellig: "Max wordt ooit wereldkampioen!"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Of het nu in 2020 gebeurt of niet, Max Verstappen wordt Formule 1 wereldkampioen. Dat stelt dr. Helmut Marko tegenover SpeedWeek. "Het zou mooi zijn als hij het dit jaar al wordt", aldus Marko.

Het is in alle opzichten een bijzonder Formule 1-seizoen en dat weet Helmut Marko ook. "We staan onder grote druk en dat leggen we onszelf op", aldus Marko. "Dankzij Honda hebben we een sterkte inhaalslag gemaakt. We weten alleen nog niet hoe het er op de baan uit zal zien."

'Max is er fysiek en mentaal klaar voor'

Vanwege de uitbraak van Covid-19 ging niet alleen Nederland in lockdown. Ook in Monaco, waar Max Verstappen woont en verbleef, golden er strikte coronaregels, die een stuk strenger waren als in bijvoorbeeld Duitsland en Nederland.

"De quarantaine-maatregels waren bijzonder streng. Hij mocht in het begin maar twee uur naar buiten en dan moest hij binnen een bepaalde straal van zijn woning blijven. Maar hij had zijn fysieke welzijn aan zijn kant staan. Na de versoepelingen mocht hij weer fietsen en dergelijken. Fysiek en mentaal is hij er klaar voor", aldus de gediplomeerde advocaat.

Op hoe het verkorte seizoen zich gaat ontvouwen moeten we nog even wachten. En op de vraag of Max Verstappen de jongste Formule 1-coureur ooit wordt is nog geen antwoord. Maar de 77-jarige Red Bull-sportadviseur weet één ding zeker. "Max wordt ooit wereldkampioen! Het zou mooi zijn als hij het dit jaar zou doen. Dan zou hij het record als absoluut jongste Formule 1-kampioen ooit in handen krijgen."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.