Helmut Marko sluit wereldtitel Verstappen niet langer uit

Direct na de eerste pitstop in Duitsland zag Helmut Marko al dat de zege binnen handbereik was. Zo laat de Oostenrijkse Red Bull-sportadviseur weten aan AMuS. En nu de zege een feit is denkt Marko dat Max Verstappen zelfs kan meestrijden om de wereldtitel van 2019.

Helmut Marko sluit wereldtitel Verstappen niet langer uit
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks dat 2019 gezien moet worden als een overgangsjaar denkt dr. Helmut Marko dat Max Verstappen misschien zelfs voor de wereldtitel kan gaan strijden. Verstappen kijkt ten opzichte van de leider in het klassement Lewis Hamilton nog steeds tegen een achterstand van 63 punten aan. Maar met nog tien races te gaan sluit Marko de titel voor het huidige GP-seizoen niet meer uit.

Ondanks dat de hoop er was dat de verbeterde krachtbron van Honda al voor de zomerstop in gebruik kon worden genomen lijkt het er nu op dat de Honda spec 4-krachtbron pas in Italië voorhanden is. Maar er zit nog meer in de pijplijn voor Red Bull Racing.

Red Bull Racing heeft in de laatste drie GP's twee overwinningen binnengesleept en het team lijkt wel vleugels te hebben gekregen. Het gat met de concurrentie is steeds kleiner aan het worden en Helmut Marko denkt zelfs dat er geen noemenswaardig gat meer is met Mercedes.

"We zitten niet meer zo ver achter Mercedes", aldus Marko tegenover Auto Motor und Sport. "Dat hebben we ook kunnen zien bij de laatste kwalificaties. In Silverstone schoten we twee tienden te kort en in Duitsland hadden we - als we geen problemen hadden gehad - nog dichterbij kunnen zitten. We gaan de goede kant op."

Maar zoals Helmut Marko na de zege in Oostenrijk al zei: "Er komt nog meer aan." En daarmee doelde de Oostenrijker op de spec 4-krachtbron van Honda zie, zo blijkt nu, in Italië in gebruik wordt genomen. Maar ook staat er een brandstof upgrade in de planning voor de Grand Prix van Rusland.

"In Monza komt de volgende motorupgrade en een race later de verbeterde brandstof. Voor het chassis hebben we ook diverse zaken in petto, wacht maar af", aldus de Oostenrijker.

Als de hoop en verwachtingen van dr. Helmut Marko waarheid moeten worden dan moet Max Verstappen ook in Hongarije de zege opeisen, dan wel inlopen op Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Anders wordt het een lastige zaak om de Mercedes-rijders nog in te halen. Een tweede plek in het kampioenschap is dan waarschijnlijker. Maar goed, we hebben het nog steeds over het overgangsjaar van de Red Bull/Honda-combinatie.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.