VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Helmut Marko: "Red Bull laat DAS voorlopig links liggen"

Helmut Marko: "Red Bull laat DAS voorlopig links liggen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull Racing is het seizoen niet op de voorgenomen manier begonnen. Na drie races staat het Formule 1-team uit Milton Keynes op forse achterstand. Mercedes leidt het kampioenschap met ijzeren greep. Red Bull Racing leek te overwegen om DAS te ontwerpen en inzitten, maar daarvan ziet de renstal voorlopig af.

Even leek het er op dat Red Bull Racing in overweging had genomen om het door Mercedes geïntroduceerde DAS-systeem te gaan gebruiken. "We gaan het dan verbeteren", aldus Red Bull-sportadviseur Helmut Marko vorige week. Maar dat plan is terzijde gelegd. Zo blijkt nu uit publicatie van Auto Motor und Sport. "Voor nu is DAS van tafel", aldus Marko tegenover de Duitse website.

"We moeten eerst onze problemen met het chassis overkomen", voegt Marko toe. "We weten nu wat wel en wat niet werkt. We blijven vanaf die basis doorontwikkelen en de fouten zo snel mogelijk corrigeren." - Red Bull-teambaas Christian Horner onderschrijft dit.

Tegenover Racefans verklaart de Brit dat Red Bull voldoende data heeft uit het Hongaarse raceweekend, om vervolgens naar een oplossing [voor de aerodynamica] te werken. "Ik denk dat er iets niet goed samenwerkt in de aerodynamica. Het gaat er dus om dat we begrijpen waardoor dat komt en dat we dit kunnen verbeteren. Onder bepaalde omstandigheden gedraagt de auto zich goed en zoals verwacht", aldus Horner.

"Ik denk dat we eigenlijk behoorlijk wat goede data hebben verkregen tijdens het weekend in Hongarije. Het team werkt er nu hard aan om alles te begrijpen en zo snel mogelijk dit minpunt te verbeteren."

Of Red Bull Racing al een oplossing heeft voor Max Verstappen en Alexander Albon in het GP-weekend in Silverstone is niet bekend. Als dat niet het geval is, moet opnieuw gevreesd worden voor een buitengewoon dominant Mercedes. Ook het weer werkt aanstaand weekend niet mee: Geen regen en dalende temperaturen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.