Helmut Marko over rijderswissel: "We moesten wel reageren"

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft gereageerd op de rijderswissel van Pierre Gasly en Alexander Albon. Volgens Marko moest Red Bull wel reageren en Alexander Albon de kans geven.

Helmut Marko over rijderswissel: "We moesten wel reageren"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly heeft twaalf races de kans gekregen om zich te nestelen bij Red Bull Racing en met WK-punten op de proppen te komen. Die punten kwamen er wel, maar het hadden er veel meer moeten en kunnen zijn.

Ondanks dat Helmut Marko eerder bekend maakte dat er geen wijzigingen in de rijders line-up zouden zijn voor het eind van dit GP-seizoen heeft Red Bull toch de switch gemaakt en Alexander Albon tot nieuwe teamgenoot van Max Verstappen gebombardeerd. Pierre Gasly zal op zijn beurt de weg terug naar Toro Rosso bewandelen.

Met ingang van de Grand Prix van België zal Alexander Albon als teamgenoot van Max Verstappen voor Red Bull Racing uitkomen. De Britse Thai krijgt de laatste negen Grands Prix van 2019 om zich tegenover de Red Bull-teamleiding te bewijzen.

In gesprek met het Duitse Auto Bild liet Helmut Marko weten dat er voor Red Bull geen andere optie voor handen was dan te ingrijpen. "Gasly heeft problemen in verkeer, omdat hij plaatsen verliest en hij er niet van houdt om in te halen", iets wat pijnlijk duidelijk werd tijdens de Grand Prix van Hongarije.

Marko vervolgt: "We moesten dus reageren en Albon tot het einde van het seizoen de kans geven. Gasly neemt zijn plek bij Toro Rosso over en daarna zien we wie er volgend jaar naast Max rijdt."Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.