Helmut Marko ontkent vertrek titelsponsor Aston Martin

Red Bull's Dr. Helmut Marko heeft uitgesloten dat Aston Martin in 2020 van Red Bull Racing gaat 'scheiden'. Volgens de Oostenrijker is er nog altijd sprake van een geldige overeenkomst tussen beiden. Eventuele toetreding van Lawrence Stroll tot het bestuur van Aston Martin, verandert daar niets aan.

Helmut Marko ontkent vertrek titelsponsor Aston Martin
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Ondanks de geruchten die de laatste dagen circuleren, laat Red Bull-sportadviseur Helmut Marko weten dat een mogelijk afscheid van Aston Martin - in ieder geval in 2020 - is uitgesloten. "We hebben nog altijd een geldige sponsorovereenkomst met Aston Martin", aldus Marko. "We hebben het [met Aston Martin] nog nergens over gehad."

Op de geruchten - die sinds vorige week een eigen leven zijn gaan leiden - is nog niet door Stroll, Racing Point of Aston Martin gereageerd. Maar wel heeft Aston Martin CEO Andy Palmer aan persbureau Reuters laten weten: "We zijn absoluut niet actief aan het hengelen naar andere [investerende] partijen. Maar het is niet gezegd dat het in de toekomst wel mogelijk zal zijn."

Ondanks die uitspraak aan Reuters benadrukt Palmer dat Aston Martin "een eigen perfecte en verstandige route naar succes heeft", ook zonder een eventuele investering van Racing Point-(mede)eigenaar Lawrence Stroll.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.