Helmut Marko onthult details over contract Max Verstappen

Er wordt al weken over het contract tussen Red Bull en Max Verstappen en de exit-clausule, die in het contract is opgenomen, gespeculeerd. Red Bull-baas Helmut Marko heeft nu details prijsgegeven over het contract met Max Verstappen.

Helmut Marko onthult details over contract Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het was al bekend dat er een exit-clausule in het contract is opgenomen, maar dat is niets nieuws onder de zon. De meeste contracten hebben een dergelijke clausule. Alleen verschilt de inhoud van de clausules. Helmut Marko heeft nu prijsgegeven wat de exit-clausule in het contract met Verstappen behelsd.

Max Verstappen kan zich beroepen op de exit-clausule als hij zondagavond, na de Grand Prix van Hongarije, niet derde staat in het kampioenschap voor coureurs. Zo meldt Motorsport-Total. Maakt Verstappen geen gebruik van de exit-clausule, dan wordt zijn contract met Red Bull automatisch voortgezet tot en met 2020.

Helmut Marko gelooft overigens niet dat Verstappen bij het Oostenrijkse team zal vertrekken. "Het lijkt er op dat hij [Max Verstappen] toch bij ons moet blijven", zo laat Marko weten tegenover Sky Sports. Verstappen staat momenteel derde in het kampioenschap en heeft een voorsprong van 21 punten op Sebastian Vettel, die momenteel vierde staat.

"De exit-clausule bestaat, maar hij is momenteel niet van toepassing", legt Marko uit aan het Oostenrijkse ORF. "Het moet zondag in de race wel heel gek lopen en sprake zijn van buitengewone omstandigheden dat Max zijn voorsprong kwijt raakt."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.