VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACEuitslag

Helmut Marko onthult details over contract Max Verstappen

Helmut Marko onthult details over contract Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Er wordt al weken over het contract tussen Red Bull en Max Verstappen en de exit-clausule, die in het contract is opgenomen, gespeculeerd. Red Bull-baas Helmut Marko heeft nu details prijsgegeven over het contract met Max Verstappen.

Het was al bekend dat er een exit-clausule in het contract is opgenomen, maar dat is niets nieuws onder de zon. De meeste contracten hebben een dergelijke clausule. Alleen verschilt de inhoud van de clausules. Helmut Marko heeft nu prijsgegeven wat de exit-clausule in het contract met Verstappen behelsd.

Max Verstappen kan zich beroepen op de exit-clausule als hij zondagavond, na de Grand Prix van Hongarije, niet derde staat in het kampioenschap voor coureurs. Zo meldt Motorsport-Total. Maakt Verstappen geen gebruik van de exit-clausule, dan wordt zijn contract met Red Bull automatisch voortgezet tot en met 2020.

Helmut Marko gelooft overigens niet dat Verstappen bij het Oostenrijkse team zal vertrekken. "Het lijkt er op dat hij [Max Verstappen] toch bij ons moet blijven", zo laat Marko weten tegenover Sky Sports. Verstappen staat momenteel derde in het kampioenschap en heeft een voorsprong van 21 punten op Sebastian Vettel, die momenteel vierde staat.

"De exit-clausule bestaat, maar hij is momenteel niet van toepassing", legt Marko uit aan het Oostenrijkse ORF. "Het moet zondag in de race wel heel gek lopen en sprake zijn van buitengewone omstandigheden dat Max zijn voorsprong kwijt raakt."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.