Helmut Marko: "Max zet zichzelf te veel onder druk"

Helmut Marko: "Max zet zichzelf te veel onder druk"
Foto: Max Verstappen #33 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

Het is niemand ontgaan dat Max Verstappen tijdens de eerste vier races in 2018 niet de Max Verstappen is die we kennen. Ook Red Bull-sportadviseur Helmut Marko is het niet ontgaan. Nogmaals en wellicht ten overvloede herhaalt de Oostenrijker zich, maar toch zegt hij het weer: "Max [Verstappen] wil te snel te veel."

Wereldwijd is Max Verstappen door de incidenten tijdens de eerste vier race in 2018 door de mangel gehaald. De Limburger werd vergeleken met Pastor Maldonado, wat de Venezolaan zelf overigens geen handige vergelijking vond, en moest het op iedere denkbare manier ontgelden in de media en op social media.

Dr. Helmut Marko nuanceert alle kritieken en stelt tegenover het Duitse Sport Bild: "Max wil te veel en te snel. Hij zet zichzelf onder te veel druk. Hij moet nog steeds leren te kunnen toegeven. Vooral nu, gezien het aantal incidenten waarbij hij betrokken was."

"Het is allemaal erg moeilijk voor hem, maar hij ziet het nu wel in", vervolgt Marko. "Vergeet vooral niet dat in het verleden Sebastian [Vettel] niet veel anders was dan Max, ik zie hier duidelijke gelijkenissen."

"Max realiseert nu dat we hem bij het volgende incident, of hij er nou wel of niet schuldig aan is, verantwoordelijk houden, we hebben - als team - de punten nodig. In een volgende situatie zal hij meer nadenken, en desnoods bij twijfel moeten toegeven", aldus Helmut Marko.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.