Helmut Marko: "Max zet zichzelf te veel onder druk"

Het is niemand ontgaan dat Max Verstappen tijdens de eerste vier races in 2018 niet de Max Verstappen is die we kennen. Ook Red Bull-sportadviseur Helmut Marko is het niet ontgaan. Nogmaals en wellicht ten overvloede herhaalt de Oostenrijker zich, maar toch zegt hij het weer: "Max [Verstappen] wil te snel te veel."

Helmut Marko: "Max zet zichzelf te veel onder druk"
Foto: Max Verstappen #33 (Aston Martin Red Bull Racing) - Bron: Red Bull Racing

Wereldwijd is Max Verstappen door de incidenten tijdens de eerste vier race in 2018 door de mangel gehaald. De Limburger werd vergeleken met Pastor Maldonado, wat de Venezolaan zelf overigens geen handige vergelijking vond, en moest het op iedere denkbare manier ontgelden in de media en op social media.

Dr. Helmut Marko nuanceert alle kritieken en stelt tegenover het Duitse Sport Bild: "Max wil te veel en te snel. Hij zet zichzelf onder te veel druk. Hij moet nog steeds leren te kunnen toegeven. Vooral nu, gezien het aantal incidenten waarbij hij betrokken was."

"Het is allemaal erg moeilijk voor hem, maar hij ziet het nu wel in", vervolgt Marko. "Vergeet vooral niet dat in het verleden Sebastian [Vettel] niet veel anders was dan Max, ik zie hier duidelijke gelijkenissen."

"Max realiseert nu dat we hem bij het volgende incident, of hij er nou wel of niet schuldig aan is, verantwoordelijk houden, we hebben - als team - de punten nodig. In een volgende situatie zal hij meer nadenken, en desnoods bij twijfel moeten toegeven", aldus Helmut Marko.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET