Helmut Marko lyrisch: "Max zit nog niet aan zijn limiet"

Max Verstappen maakt een zeer sterk jaar mee, dat is niemand ontgaan. Ook Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko spreekt vol lof over zijn pupil. De Oostenrijkse scout is meer dan enthousiast over de prestaties van Max Verstappen en waarschuwt de concurrentie dat er nog meer in het vat zit.

Helmut Marko lyrisch: "Max zit nog niet aan zijn limiet"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

"Als je alles in beschouwing neemt en dan naar zijn leeftijd kijkt is Max de snelste coureur die we ooit hebben gehad", vertelt Marko tegenover Auto Bild. "Hij krijgt steeds meer ervaring en sinds Monaco 2018 heeft hij geen enkele fout meer gemaakt. Hij rijdt op de limiet, is ongelooflijk snel en dat allemaal zonder ook maar een moment de controle te verliezen."

Als voorbeeld haalt Helmut Marko aan: "Als zijn engineer aangeeft dat de achterbanden 10 graden te warm zijn, reageert Max direct. Binnen twee ronden heeft hij de temperatuur dan weer onder controle, zonder tijd te hebben verloren. Dat is ongelooflijk knap", aldus Marko.

Marko heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij hoopt dat Verstappen de jongste wereldkampioen ooit wordt en dat is nog altijd het doel. "Ook al is de kans erg klein dit jaar, maar zolang het theoretisch mogelijk is geven we niet op."

Maar in 2020 moet het dan toch eindelijk gaan gebeuren, zo weet Marko zelf ook. Over de kansen voor Max Verstappen in 2020 is hij dan ook positiever. "Volgens jaar is realistischer. De spelregels blijven gelijk en de plannen van Honda voor de toekomst hebben ons tevreden gestemd."

"We hebben nog niet alles van Max gezien", gaat Marko verder. "In Hockenheim heeft hij buitengewoon gepresteerd, hij reed hard weg van de rest, hij was soms wel vijf seconden sneller dan de rest. Ook zijn herstarts waren ontzettend goed. Zoals ik al zei, Max zit nog niet aan zijn limiet", aldus Marko.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.