Helmut Marko is om, "ontzag en respect" voor Mercedes

Helmut Marko is om, "ontzag en respect" voor Mercedes
©Pirelli

Na de testdagen in Barcelona was Helmut Marko er heilig van overtuigd dat Red Bull Racing voor Mercedes lag. De Oostenrijker sprak van enkele tienden van een seconde die 'zijn renstal' voor lag op de kampioenen van 2018. Maar Marko heeft zijn mening bijgesteld en zegt onder de indruk te zijn van Mercedes.

"Voor de dominantie die Mercedes vandaag demonstreerde kan je alleen maar respect en ontzag hebben", begint Marko tegenover Motorsport-Magazin. "We moeten kijken wat we daaraan kunnen doen."

De Oostenrijkse voorman van Red Bull Racing kan het nauwelijks geloven dat het verschil tussen Max Verstappen en de snelste coureur van de dag, Lewis Hamilton, maar liefst acht tienden van een seconde is. Marko verwacht dan ook niet op zaterdag voor pole position te kunnen gaan.

"Het zal heel krap en spannend worden. We beschikken dan nu wel over een kwalificatie modus, maar ik weet nog niet in hoeverre dat ons verder kan helpen. Ik verwacht dan ook niet dat we vanaf de eerste startrij zullen starten."

"Het enige wat ons nog zou kunnen helpen is als het zeven tot tien graden Celsius warmer gaat worden. Dan zouden de verhoudingen anders kunnen gaan liggen", aldus Helmut Marko.

Het toeval wil dat de temperatuur zaterdag en zondag hoger ligt dan op vrijdag het geval was. Of dat voldoende zal zijn is nog even afwachten. Voor zaterdag wordt 23º en voor zondag wordt 24º Celsius voorspelt. Vrijdag werd het niet warmer dan 21 graden.

Het is overigens niet gezegd dat Helmut Marko geen verstoppertje speelt. Het snelheidsverschil waar Marko eerder op doelde had alles te maken met de snelheid tijdens de lange runs en dus niet de snelheid in korte runs. We gaan het zaterdag allemaal meemaken. De derde training begint vannacht om 04:00 uur en de kwalificatie begint om 07:00 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.