GP Hongarije

Helmut Marko hoopvol: "In Hongarije moet het beter gaan"

Max Verstappen werd derde in de tweede Formule 1-race op de Red Bull Ring. Waar eerst nog hoop was op een gevecht met Lewis Hamilton, moest de Red Bull-coureur in ronde 68 Valtteri Bottas aan zich voorbij laten gaan. Niet wat men er bij Red Bull van verwacht had. Maar het weer zat ook niet echt mee. Niet de temperatuur althans, want het werd slechts 20 graden.

Helmut Marko hoopvol: "In Hongarije moet het beter gaan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kon op geen enkel moment een vuist maken tegen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Na lange tijd op de tweede plek te hebben gereden moest de Nederlander de tweede plek in ronde 68 aan Bottas laten. Vooraf de race hoopte men bij Red Bull Racing dat de race in een gevecht tussen Verstappen en Hamilton zou ontaarden. Maar dat gebeurde niet.

Dr. Helmut Marko sprak met de media en liet weten dat er meerdere factoren een rol hebben gespeeld. "We hebben gezien dat we niet op vermogen kunnen winnen", benadrukt Helmut Marko bij Sky Sports en legt uit: "We verliezen aanzienlijk op de rechte stukken. Je zag hoe Peréz door het veld ploegde met de Mercedes-motor. Daarnaast had Max last van twee schades aan voor- en achtervleugel. Dus de positie van Max was ten opzichte van Bottas niet langer houdbaar."

Of er volgende week in Hongarije meer in zit is nog even afwachten. Maar Marko heeft goede hoop, zoals altijd. Wat is er dan zo anders aan de Hungaroring? "De bochtencombinaties, de lay-out van het circuit. Er is praktisch maar een recht stuk en dat is op start-finish en dat is niet al te lang. De rest zijn eigenlijk alleen bochten. Het zou er beter moeten uitzien voor ons. Het is ook bekend dat het in Boedapest altijd erg warm kan worden. Vanuit dat perspectief kunnen we hopen dat we een beter resultaat kunnen behalen ", aldus Marko.

Voorlopig zien de weersvoorspellingen in Boedapest er voor Red Bull-Honda gunstig uit. Vrijdag 23 graden en kans op regen in de ochtend. Zaterdag 25 graden en droog, en op zondag 27 graden en geheel onbewolkt. Laten we voor Max Verstappen en Alexander Albon hopen dat dat zo blijft of misschien nog beter wordt. De eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije begint vrijdag 17 juli om 11:00 uur 's morgens Nederlandse tijd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Dr. Helmut MarkoF1 GP HongarijeF1 GP Hongarije 2020F1 GP OostenrijkF1 GP Oostenrijk (2) 2020Formule 1 2020Honda Racing F1Red Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:30 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:00
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
17:00 - 19:00
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.