Marko hoopt toch op publiek tijdens de seizoensopener

Marko hoopt toch op publiek tijdens de seizoensopener
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nog altijd is er vrij weinig definitiefs bekend over het Formule 1-seizoen. Vanwege de mondiale uitbraak van het inmiddels bekende Covid-19 werden tien races uitgesteld of zelfs afgelast. Op 5 juli moet het seizoen als nog in Oostenrijk beginnen.

Daarvoor is vorige week donderdag een compleet script gedeponeerd bij de Oostenrijkse overheid. Het script voorziet in twee F1-wedstrijden die zonder publiek verreden moeten worden. In de plannen wordt beschreven hoe de Formule 1 de veiligheid voor iedereen, die betrokken is bij de twee grands prix op Red Bull Ring, wordt gegarandeerd. Binnenkort wordt er een reactie vanuit de overheid in Stiermarken verwacht.

Maar Helmut Marko denkt al weer verder vooruit. De plannen voor de twee 'spookraces' in Oostenrijk zijn nog maar amper voorgelegd of de Red Bull-sportadviseur hoopt er stiekem op dat er toch publiek aanwezig kan zijn, zij het in beperkte mate.

Tijdens het programma Sport am Sonntag van de Oostenrijkse tv-zender ORF vertelde Marko: "We hopen snel van het ministerie van volksgezondheid een reactie te krijgen op het voorstel dat donderdag is ingediend. Ook al voorziet het concept in een 'spookrace', ik denk dat als de situatie rond het coronavirus zich de komende weken positief ontwikkelt, er een beperkt aantal toeschouwers mogelijk is."

Naar verluidt loopt het aantal nieuwe bestemmingen in Oostenrijk sinds eind maart terug. Het land gaat de komende tijd de maatregelen versoepelen. Zo wordt verwacht dat de grenzen met Duitsland en Zwitserland weer open gaan. Ook mag de horeca onder strenge maatregelen weer haar deuren openen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.