VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Helmut Marko: "Het geluk van Mercedes is een keer op"

Helmut Marko: "Het geluk van Mercedes is een keer op"
© Mercedes F1

Eerder deze week had Helmut Marko al verklapt dat Red Bull Racing de titelstrijd nog niet opgeeft. De Red Bull-sportadviseur denkt dat het geluk van Mercedes een keer op raakt. Zo laat hij in gesprek met SpeedWeek weten. Maar de Oostenrijker geeft ook toe dat er nog werk ligt voor Red Bull Racing.

In Spanje was er van het racetempo, wat Max Verstappen tijdens de trainingen op vrijdag liet zien, weinig meer over in de race op zondag. De rollen waren, in vergelijking met de tweede race op Silverstone, omgedraaid. In Spanje lukte het de Mercedes-coureurs veel beter met de banden om te gaan Max Verstappen. Maar ondanks de winst van Lewis Hamilton wil Red Bull van geen wijken weten.

Al in het Belgische Spa wil Red Bull Racing er beter bij staan. Zo laat dr. Helmut Marko weten tegenover het Duitse SpeedWeek. "Momenteel bestaan de zwakke punten van het chassis nog steeds - het chassis is onvoorspelbaar. Dit komt doordat de resultaten die in de windtunnel worden verkregen niet correleren met de resultaten die we op de circuits zien. Hier wordt hard aan gewerk", aldus Marko.

Voor de Grand Prix van België liggen al updates klaar, maar ook verwacht Helmut Marko dat het geluk van Mercedes ooit een keer ophoudt. "We brengen nieuwe onderdelen naar België, die de stabiliteit van het rijgedrag van de auto moeten verbeteren. We zijn nog niet eens halverwege het seizoen en op een gegeven moment zal de succesreeks van Mercedes eindigen."

Met de laatste opmerking doelt de Oostenrijkse topman van Red Bull Racing dat het geluk voor Mercedes een keertje ophoudt. "Dat Lewis Hamilton op drie wielen de finish wist te bereiken en op Silverstone kon winnen. Of hij reed bijvoorbeeld in Barcelona over een stuk koolstof [van een afgebroken vleugel], maar ontsnapte zonder schade. Dit zal niet de hele tijd doorgaan", belooft Marko.

Niet alleen de op drie wielen gefinishte race op Silverstone en het stuk koolstof hebben Mercedes geholpen. Ook de uitvalbeurt van Max Verstappen tijdens de seizoensopener in Oostenrijk, en de clash tussen Alexander Albon en Lewis Hamilton, hebben Hamilton flink geholpen. Om nog maar te zwijgen over de relatief koele weersomstandigheden in Oostenrijk en Hongarije, waar het normaal rond de 30 graden is.

Het weer voor volgende week in het Belgische Spa ziet er vochtig uit. Sterker nog, voorlopig lijkt er regelmatig regen te vallen. Laten we voor het spektakel hopen dat het volgende week lekker doorregend op Spa-Francorchamps.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.